Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo u Aurori

Preživjela djevojka koju je Joker upucao u glavu

Odbojka na pijesku
Foto: AFP
1/2
24.07.2012.
u 14:19

Tri zrna pogodila su djevojku u ruku dok joj je četvrti prošao kroz nosnice i mozak te se zaustavio na stražnjem dijelu lubanje. Spasio ju je urođeni defekt u mozgu...

Čuda se ipak događaju! Svjedoči to slučaj 22-godišnje Petre Anderson, jedne od žrtava krvavog pohoda Jamesa Holmesa koji je prošlog petka u kinodvorani u američkom gradu Aurori ubio 12, a ranio 58 osoba.

Jedna od onih koji nisu uspjeli umaći okrutnom ubojici je i Petra u koju je Joker tijekom premijere novog Batmana ispalio čak četiri metka. Tri zrna pogodila su djevojku u ruku dok joj je četvrti prošao kroz nosnice i mozak te se zaustavio na stražnjem dijelu lubanje. Petra je hitno odvedena u bolnicu gdje ju je preuzeo liječnički tim koji je ubrzo počeo petosatnu operaciju spašavanja.

S obzirom na to da su iz mozga morali ukloniti metak, liječnici su pretpostavljali da su šanse za Petrinim preživljavanjem minimalne kao i da djevojka, u slučaju da je spase, može zadobiti teška oštećenja motoričkog sustava.

No u operacijskoj sali bojazan su ubrzo zamijenili šok i nevjerica. Pokušavajući ukloniti metak, kirurzi su shvatili kako on na Petrinom mozgu nije izazvao nikakva oštećenja. Ustanovljeno je da se djevojka rodila s prirodnim defektom, odnosno s tankim fluidnim kanalom koji prolazi kroz njen mozak i kojeg je moguće uočiti isključivo putem CAT skenera. U trenutku ranjavanja metak je kroz nosnicu ušao u taj kanal te kroz njega ''proputovao'' Petrin mozak, a da na tom putu nije oštetio nijednu vitalnu žilu.

Iako je djevojka uspješno operirana te se nalazi na oporavku u bolnici, samo nekoliko dana nakon operacije počela je govoriti i hodati, a liječnici više ni ne sumnjaju u njezin potpuni oporavak. Njemu se nadaju i mnogi Amerikanci koji su na račun obitelji Anderson donirali 32.000 dolara kako bi mladoj djevojci, ali i njezinoj majci koja je oboljela od raka, pomogli da plate visoke bolničke račune.

>>Policija u Jokerovu stanu pronašla 30-ak bombi veličine lopti

Komentara 11

DU
Deleted user
16:10 24.07.2012.

Preživjela djevojka koju je Joker upucao u glavu -------------------------------------------------------------- koga boli ...da je to bilo u hrvatskoj u americine bi ni spomenuli, a kamo li pisali ko je prezivio a ko nije.

RB
Robert Bartini Rijecanin
16:47 24.07.2012.

Mozda ozive jednom i crvenokosci sto su ih bijelci iz Britanije istrijebili.

ZE
.zeitgeist.
15:33 24.07.2012.

Je, kad pacijent preživi, onda je čuda, a kad umre, onda su liječnici napravili sve što su mogli. kakvo čudo? Čudo bo bilo da joj nije ništa bez tuđe pomoći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije