Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava

Preživio šest hitaca koje je u njega ispalio napadač sa šiltericom

\'23.10.2011., Sesvetska ulica, Zagreb - Policijski ocevid nakon sto je maskirani muskarac ispalio vise hitaca u 41. godisnjaka koji je sjedio u kaficu Marko. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL\'
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
Autori: Marina Borovac, Sonja Hoffman, S. Knežević/VLM
23.10.2011.
u 23:00

Jerko Romić (40) ranjen u kafiću Marko u Sesvetama. Napadač se nakon pucnjave pješice uputio prema D. Selu

– Dobro je,  kratko je kazao muškarac u pedesetima i zatvorio prozor na katu kuće u sesvetskoj ulici Zeleni vijenac. Potvrdio nam je da tu stanuje Jerko Romić, 40-godišnjak koji je večer prije ranjen u pucnjavi u kafiću Marko. Ono "dobro je" odnosilo se na Romićevo zdravstveno stanje. Iako je u pucnjavi zadobio šest prostrjelnih rana, ni jedan metak nije ga pogodio u glavu, niti su mu ozlijeđeni vitalni organi pa je izvan životne opasnosti. U KB-u Dubrava, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju, nadaju se oporavku.

Sjedio s prijateljem

Romić je u subotu uvečer u kafiću na Sesvetskoj cesti sjedio za stolom s prijateljem. Osim njih, bilo je još gostiju. Radila je konobarica. Pucnjava je počela izvana, kroz staklo lokala. Navodno je tada maskirani napadač za kojim policija i dalje traga u Romića ispalio dva hica. Zatim je ušao unutra i nastavio pucati. Onda je išetao, a susjedi kažu da je nakon izlaska pištolj spremio u torbicu i pješice krenuo u smjeru Dugog Sela.

– Sigurno je oružje odnio zato da prikrije tragove,  znalački zaključuju.

Pucnjava se, vele, čula oko 22 sata. Spominju 10-ak hitaca.

– Nije to ovdje neobično. Dio folklora. Zato i nisam izlazio – kaže nam muškarac pa pokazuje prema ugostiteljskom objektu u daljini iz kojeg, po njemu, uvečer i kreću problemi.

Nije ni žrtva cvijeće

U naselju se govori da je napadač bio maskiran; po jednima imao je šiltericu, drugi pak spominju kapuljaču. Navodno je bio u tamnoj odjeći.

– Znao je on dobro koga traži. Eh, nisu to čista posla. Nije ni Jerko cvijeće, svašta se i za njega priča – kažu nam.

To "svašta" odnosi se na neke poslove s one strane zakona. Je li to istina, nitko nije htio ni potvrditi ni opovrgnuti pod svojim imenom i prezimenom.

Za Romića neki kažu da je bivši branitelj, da ima neku firmu koja navodno prodaje poker-aparate, da je prije osam godina hodočastio od Marije Bistrice do Međugorja, o čemu postoji i zapis na stranci Informativnog centra Mir Međugorje u kojem se navodi da je 500 kilometara propješačio za 18 dana. Pričaju za njega još i da je prije godine porazbacao inventar u kladionici do kafića Marko.

No, u kladionici zaposlenica jučer nije htjela ništa reći, a vrata nam nije otvarao ni vlasnik Marka. Iako cijeli kvart priča o tome, gotovo svi ponavljaju da ne znaju zašto je pucano u J. Romića.

Ključne riječi

Komentara 27

MA
malitrn
00:41 24.10.2011.

nisu ga upucali, živ je ! nemožeš ni rečenicu shvatit ali se voliš rugat ! da ti nisi niska rasta, ružna lica, bez škole ....

HS
Hrvatski sin
23:10 23.10.2011.

propješačio 500 kilometara i nije ga sredilo 6 metaka.bio legalan ili ilegalan, frajer je!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
17:11 24.10.2011.

he, nije on uzalud hodočastio u međugorje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije