Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alkohol u prometu

Prevozila djecu bez sjedalice s 2,24 promila pa izazvala prometnu nesreću

Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći kod Jastrebarskog
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
22.04.2024.
u 16:31

Prema navodima policije ta nesreća se dogodila u petak, oko 20.40 sati kada je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom udarila u traktor s prikolicom županjskih registracijskih oznaka

Iz dana u dan svjedočimo građanima koji ne razmišljajući o posljedicama sjedaju za upravljače osobnih vozila iako znaju da su prethodno konzumirali alkohol. Tako je proteklog vikenda samo na području PU vukovarsko – srijemske policija u prometnu zatekla 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,24 promila zabilježena je kod 34-godišnje vozačice osobnog vozila iz Babine Grede koja je u petak prethodno izazvala prometnu nesreću u Babinoj Gredi.

Prema navodima policije ta nesreća se dogodila u petak, oko 20.40 sati kada je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom udarila u traktor s prikolicom županjskih registracijskih oznaka, koje je na kolniku nepropisno parkirao 52-godišnjak iz Babine Grede. Međutim, niti to nije sve jer se 34-godišnjakinja na stražnjem sjedištu osobnog automobila nalazilo se dvoje djece koja pri tome nisu bila smještena u sigurnosne sjedalice niti vezana sigurnosnim pojasom.

- U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno jedno dijete, dok je očevidom utvrđeno kako se na vozilu kojim je upravljala 34-godišnjakinja nalazio i zglobno-rastavni uređaj za vuču vozila, a nije vuklo priključno vozilo – navode iz policije. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Strašna nesreća u centru Zagreba

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije