Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivica dačić

'Presuda neće utjecati na odnose s Hrvatskom jer oni nisu ni postojali'

'28.06.2010,Sombor,Srbija - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije  odrzan u zgradi zupanije Sombora, Ivica Dacic  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Marko Mrkonjić/PIXSELL
19.11.2012.
u 18:28

Oni se nisu ni željeli susresti s nama i stalno su iznosili nekakve uvjete, rekao je Dačić

Srpski premijer i ministar policije Ivica Dačić u Novom Sadu rekao je da oslobađajuća presuda hrvatskim generalima neće utjecati na odnose Hrvatske i Srbije jer oni nisu ni postojali, javljaju mediji u Srbiji.

– Što, kao, imali smo super odnose pa će se ovo na njih odraziti. Nismo imali nikakav odnos. Oni nisu ni željeli susresti se s nama i stalno su iznosili nekakve uvjete – rekao je Dačić navodeći da je on sam više puta neuspješno zvao hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

"Prvi pendrek Srbije" drži da je ovom presudom "Balkan vraćen u devedesete" i da je zadan jak udarac procesu pomirenja u regiji te se dovodi u pitanje eventualno povlačenje međusobnih tužbi za genocid jer "Hrvatska nakon presude u Haagu nema razloga povući svoju tužbu za genocid".

– Ne možemo sada pucati sebi u glavu, ne možemo kukati ni kao Kalimero zato što je međunarodna zajednica nepravedna. Da je Srbija jaka, nikada se ovo ne bi dogodilo. Mi smo ogorčeni i cijela Srbija je ogorčena. Kada je Gotovina rekao da je iznenađen presudom, kada je direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić osudila tu presudu, što tek ja trebam reći? Ali ja biram riječi zbog Srbije iako bih osobno svašta rekao – poručio je Dačić dodajući da haaška presuda zapravo i nema veze s odnosima Srbije i Hrvatske jer pravi je problem u tome što Hrvatska veliča Oluju koju je tribunal presudom učinio legalnom i legitimnom.

>> Zbog presude potpredsjednica srpske vlade ne dolazi u Zagreb

Komentara 27

OB
-obrisani-
11:44 20.11.2012.

bravo za gospodina dačića....samo je naivni tadić poverovao josipoviću i milanoviću

ZE
zeljkonl1
17:55 20.11.2012.

I jos vaznije,Tribunal je ovom presudom vratio veru u perspektivu Balkana.Popravio ionako idilicne odnose i time dokazao da Balkan nije medium za eksperimente Velikog brata.Pa sad ko se upeca..Upecala se Hrvatska!Sto i nije cudno.Naizgled je sve idealno......Ali Hrvati ne poznaju Zapad,prvo iznenadjenje ce upravo od EU doci,i to ce biti cena koju ce morati ekstra platiti....Ili ce se opet odloziti njihov ulazak u EU...Koji ionako nije siguran....Ali Hrvati ne znaju citati,valjda zbog frustracija...

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
11:15 20.11.2012.

Potpuno se slažem sa Malim Slobom i nadam se da će granica biti zatvorena a odnosi isključivo tehničke prirode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije