Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločinačko udruživanje
Povratak na članak

Prerađeno plinsko ulje prodavali kao eurodiesel, USKOK pokrenuo istragu

Na taj su način pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 6,518.061,89 kuna, dok su proračun Republike Hrvatske na ime trošarina oštetili za iznos od 5,512.906,62 kuna

Komentari 3

OB
ObrenM
10:16 02.07.2015.

Ovdje se samo spominje steta drzavi i dobit mafijasa.Nitko ne spominje koliko su stete zadobili motori vozila nove generacije sa E-normama eco4 i visih.Sistem napajanja tih vozila je toliko osjetljiv cak i od "krivog pogleda",a kamoli od loseg goriva.Pred malo duze vremena VW nije htijeo isporucivati nova vozila u Hrvatsku,dok nisu popravili kvalitetu goriva.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
14:03 02.07.2015.

Koliko ima takvih ilegalnih rafinerija? Ali zar i naftne kompanije ne rade isto ? Uz jeftinu naftu na tržištu, građani plaćaju skupo gorivo zbog visokih nameta, marži itd. Upravo zbog pretjeranih cijena goriva i nameta ilegalne rafinerije postaju unosan biznis. Kupci su tu dvostruko oštećeni jer uz visoku cijenu goriva dobivaju loše prerađen dizel koji će s vremenom uzrokovati skupe kvarove na vozilu a državi gubitak proračunskih prihoda. Godišnje država od PDV-a na naftne energente prikupi oko pet i pol milijardi kuna a mogla bi sigurno više da ne dovodi u nepovoljan položaj one koji legalno posluju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.