Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SNIMLJENO

Prepirka nakon showa u Saboru: Plenković prolazio pokraj Grmoje pa mu poručio da je 'lončar'

Zagreb: Završna riječ Andreja Plenkovića nakon rasprave o godišnjem izvještaju Vlade RH
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
25.10.2023.
u 14:54

Grmoja je bio među zastupnicima koji su punih sat vremena lupkali pločicama po stolovima, a na popisu je i onih kod kojih su naknadno pronađena oštećenja na klupama. Nakon ''spontanog bunta'', kako ga je nazvao, Grmoja je stao pred novinare kada mu je upao premijer

Nakon jučerašnjeg kaosa koji je nastao u Saboru tijekom govora premijera Andreja Plenkovića o stanju nacije, jedan detalj prošao je relativno ispod radara, i to tijekom razgovora Nikole Grmoje i Damira Habijana a novinarima. Podsjetimo, Grmoja je bio među zastupnicima koji su punih sat vremena lupkali pločicama po stolovima, a na popisu je i onih kod kojih su naknadno pronađena oštećenja na klupama. Nakon ''spontanog bunta'', kako ga je nazvao, Grmoja je stao pred novinare kada mu je upao premijer. 

- Nismo pretjerali, zastupnik Pavliček javio se za slobodni govor prije samog premijera koji je dobio riječ. Potpredsjednik Sabora Reiner je prekršio poslovnik i najmanje što može napraviti je dati ostavku. Premijer mi se trebao ispričati. Zamislite koliki je to ego kada nije mogao dopustiti 5 minuta, a onda govoriti. Trebao je samo poslušati jedan slobodni govor. On ne želi slušati zastupnike ni narod - komentirao je Grmoja sam incident u sabornici, prenosi RTL.

Dok je on govorio, pokraj njega i RTL-ove reporterke Ane Mlinarić prošao je premijer te joj poručio: ''Ana, što zove ovoga lončara''.  Grmoja je krivo čuo Plenkovićeve riječi, ali cijeli komentar jako ga je razbijesnio.

- Premijer prolazi pored Vas i kaže Vam: Ana, zašto zovete tog luđaka? Pazite, on određuje medijima koga biste Vi zvali. Ja sam zastupnik hrvatskih građana, a on bi određivao tko smije govoriti, a tko ne smije. Valjda bismo samo trebali slušati njega, ovo je sramotno što rade - poručio je Grmoja. Cijelu snimku pogledajte OVDJE.

POVEZANI ČLANCI:

Lupanje pločicama oporbenih zastupnika za vrijeme podnašanja godišnjeg izvješća premijera Andreja Plenkovića o radu Vlade ostavilo je vidljiva oštećenja na saborskim klupama, utvrdile su u srijedu službe Hrvatskog sabora. Šteta je utvrđena na mjestima gdje sjede: Krešo Beljak, Sandra Benčić, Sabina Glasovac, Bojan Glavašević, Nikola Grmoja, Domagoj Hajduković, Ivana Kekin, Marina Miletić, Anka Mrak Taritaš, Romana Nikolić, Dalija Orešković, Božo Petrov, Marijana Puljak, Sanja Radolović, Nino Raspudić i Urša Raukar Gamulin. 

>> VIDEO Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na situaciju oko suspenzije Schengena

Komentara 29

OT
otrovnijezik
16:03 25.10.2023.

Lončar? Meni bi to bio ponos a ne uvreda jer za bavljenje lončarstvom treba znanja, umjetnosti i smisla za lijepo a biti Plenković to mogu samo torbari ili preprodavači što se svakako vidi iz djela u njegovom mandatu. Uspješno trguje za sebe s tuđim sredstvima.

Avatar Crni labud
Crni labud
16:26 25.10.2023.

Ajme meni. Ovaj AP pada sve niže. Sutra će njemu netko nešto slično dobaciti na ulici pa će slati policijske pse na njega.

TM
trade_mark
15:57 25.10.2023.

anemičnog andreja počela hvatat panika. PANIKA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije