Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT VOĐE

Preminuo zapovjednik jemenske Al-Qa\'ide

Jemen, al-Qa\'ida
AFP
09.03.2012.
u 12:10

Al-Haniq, kojeg grupa opisuje \'\'mudracem i jednim od vođa džihada\'\', smatra se odgovornim za niz napada koje je teroristička skupina počinila 2010. godine u glavnom jemenskom gradu Sani

Zapovjednik Al-Qa'ide Mohamed Ahmed al-Hanig, za kojeg se vjeruje da je predvodio operacije napada na veleposlanstva SAD-a i Velike Britanije u Jemenu, preminuo je od bolesti, objavila je u četvrtak teroristička skupina na internetskoj stranici, prenosi CNN.

Al-Haniq, kojeg grupa opisuje ''mudracem i jednim od vođa džihada'', smatra se odgovornim za niz napada koje je teroristička skupina počinila 2010. godine u glavnom jemenskom gradu Sani. Posljednjih nekoliko godina u više je navrata objavljivana njegova smrt, a tijekom sukoba između Al-Qa'ide i terorističkih jedinica prošle godine izmaknuo je jemenskim specijalcima koji su ga htjeli uhititi.

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:44 09.03.2012.

Postoje indicije da je Jemenska Alkaida bila pod kontrolom Mossada. Pogledajte sto se dogodilo u Libiji gdje je zapad naoruzao pripadnike Alkaide, koja je danas prisutna i u Iraku ,odakle salju borce i oruzje u Siriju u suradnji sa zapadom i Izraelom. Istovremeno EU ukida teroristicku oznaku izbjeglim iranskim fundamentalistima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije