Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svećenik uputio apel

Preminuo siromah Drago, nema obitelj ni pravo na besplatni pokop: 'Tjedan dana je u hladnjači...'

Drago Ognjačević
Facebook/Screenshot
06.03.2024.
u 09:56

"Pomozimo da Dragec što prije ima dostojanstven pokop. Troškovi u sprovodnom poduzeću veći su od tisuću eura", istaknuo je na Facebooku fra Ivan Dominik Iličić

Fr. Ivan Dominik Iličić na Facebooku je objavio kako je preminuo Drago Ognjačević, siromah koji nema članova obitelji te koji nema pravo na besplatni pokop. Ognjačević je neko vrijeme bio beskućnik, no posljednjih godina živio je u stanu. Imao je malu mirovinu te nije primao socijalnu pomoć. S obzirom na to da nema pravo na besplatni pokop, njegovo se tijelo već tjedan dana nalazi u hladnjači u mrtvačnici. Sada se prikupljaju donacije koje je moguće uplatiti direktno Uličnim svjetiljkama.

"Dragi prijatelji, preminuo je prije tjedan dan dragi siromah Drago Ognjačević. Nema nikoga svoga, roditelji su mu nekoć preminuli, a nikad se nije ženio. Budući da je imao malu mirovinu i nije primao socijalnu pomoć nema pravo na besplatni pokop. Inače država to riješi za beskućnike koji primaju socijalnu pomoć. U ovom slučaju je sustav na neki način zakazao jer je i Drago potrebiti. On je već tjedan dana u hladnjači u mrtvačnici dok se pokušavalo srediti besplatni pokop preko države, ali nije se uspjelo. Pomozimo da Dragec što prije ima dostojanstven pokop. Troškovi u sprovodnom poduzeću veći su od tisuću eura. Skupimo i puno više od toga kako bi Drago nakon smrti mogao pomoći svojim prijateljima, korisnicima i prodavačima časopisa za pomoć potrebitima Ulične svjetiljke. Sve što bude višak, bit će za njihove potrebite korisnike. Uprava Uličnih svjetiljki preuzela je brigu za njegov pokop stoga možete pomoć uplatiti direktno njima. Učinimo djelo milosrđa, mrtvoga pokopati. Bog vas blagoslovio i nagradio", naveo je Iličić.

Pomoć se može uplatiti na IBAN: HR6224020061500038922 (Erste banka).

Franjevački svjetovni red-podračun (Za Ulične Svjetiljke) Frankopanski trg 12

Opis plaćanja za Dragin sprovod i pomoć korisnicima

model 99 (za uplate preko interneta pa tad ne treba poziv na broj),

SWIFT/BIC ESBCHR22 - (za uplate iz inozemstva)

Komentara 25

UM
Umjereni
10:32 06.03.2024.

Koja je ovo banana država. Ili novinar nije odradio zadatak do kraja. Što to znači da nema pravo na pokop???? Hoćete ga držati 50 godina u hladnjači? Samo po sebi se mora podrazumijevati da se osoba pokopa, pa makar o trošku države/općine ako nema obitelji niti imovine.

ZA
zagabria5
10:05 06.03.2024.

Vlast ne može pomoći jer joj treba novac za izbornu kampanju

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
11:49 06.03.2024.

Uplatio. Počivao u miru! 🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije