Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak

Preminuo bivši saborski zastupnik Hrvoje Šošić

Hrvoje Šošić
Arhiva VL
05.07.2012.
u 15:57

Šošić je rođen 1928. u Osijeku, a predsjednik Republike Franjo Tuđman imenovao ga je zastupnikom 1993. godine. Šošić je, zbog zahtjeva za članstvo Hrvatske u UN-u nakon 1971. godine, bio je osuđen na dvije godine robije u Staroj Gradiški

Prof.dr.sc. Hrvoje Šošić, dipl. oec., bivši zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog sabora, preminuo je u srijedu navečer u Zagrebu u 84. godini života. Šošić je rođen 1928. u Osijeku, a predsjednik Republike Franjo Tuđman imenovao ga je zastupnikom 1993. godine. Šošić je, zbog zahtjeva za članstvo Hrvatske u UN-u nakon 1971. godine, bio osuđen na dvije i pol godine robije u Staroj Gradiški. Prije toga robijao je u Lepoglavi od 1950. do 1953. godine.

Pogreb će biti u ponedjeljak 9. srpnja u 10.50 sati na Mirogoju.

U Saboru je u četvrtak otvorena knjiga žalosti u koju se prvi upisao Vladimir Šeks.

– Kao tvoj suputnik i supatnik klanjam ti se za sve dobro što si učinio za hrvatski narod – napisao je Šeks.

Sućut zbog odlaska kolege izrazio je Josip Leko, potpredsjednik Sabora u mandatu Z. Milanovića. 

– Iskreno me rastužila vijest da je preminuo naš nekadašnji kolega zastupnik. Svoj je život, stvaralačku snagu i znanje posvetio Hrvatskoj za koju je bio spreman podnijeti svaku žrtvu. Pamtit ćemo ga kao velikog i vjernog domoljuba koji je svojim angažmanom na političkom i ekonomskom planu znatno pridonio ostvarenju sna o neovisnoj Hrvatskoj – piše u Lekinu priopćenju uz izraz sućuti obitelji pokojnika. 

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
18:08 05.07.2012.

Počivao u miru dragi Profesore !

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
18:09 05.07.2012.

Laka ti hrvatska zemlja !

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
21:25 05.07.2012.

5 i pol godina robije radi Hrvatske ! Ma zaslužuje da ostane uvijek u našim sjećanjima. Hvala ti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije