Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In memoriam

Preminula bivša pravobraniteljica Gordana Lukač Koritnik

Gordana Lukač Koritnik
Jurica Galoić/PIXSELL
16.12.2012.
u 22:02

Prva hrvatska pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik umrla je danas u 64. godini.

Prva hrvatska pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik umrla je danas u 64. godini, piše Libela.

Dužnost je počela obnašati u svibnju 2003. godine i odradila je puni mandat od 8 godina. Ranije je radila kao odvjetnica te je surađivala s udrugom B.a.B.e., ali i drugim udrugama koje se bave ljudskim pravima žena.

Gordana Lukač-Koritnik je pravni fakultet u Zagrebu završila 1974. godine. Radila je kao odvjetnica, a neko vrijeme i kao sutkinja. 1982. godine otvara odvjetnički ured u Zagrebu gdje se uglavnom bavila civilnim pravom.

Nakon prestanka dužnosti ponovno je radila kao odvjetnica.

Ključne riječi

Komentara 4

VI
Vito
07:12 17.12.2012.

stvarno žalosno, moja sućut obitelji i Hrvatskoj javnosti

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
22:22 16.12.2012.

Tuzno je citati da se jedna osoba bori za ljudska prava, pa to bi trebalo biti sasvim normalno da svi imaju ista prava i iste place zasto se bira politicare zasto postoje zakoni cemu ta dvolicnost pa na svima je da svi zive pod istim uvjetima

JO
jožek2
07:34 17.12.2012.

Bia je jedna od rjetkih iz redova Hdz-a koja se isticala prije svega humanitarnim radom ,poštenjem i odanošču na poslu kojim se bavila. Mislim da je mnogima ostala u ljepom sječanju, i neka počiva u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije