Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinko pintarić pita

Premijeru, zbog čega ugovor za Sisak potpisujemo u Zagrebu?

'26.01.2011., Sisak - Sisacki gradonacelnik Dinko Pintaric. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Nikola Čutuk/PIXSELL
27.12.2012.
u 10:35

Riječ je o sisačkom projektu čiju će gradnju 2013. započeti lokalne tvrtke, a koji sa 21,77 milijuna eura financira Europska unija iz fonda IPA i sa 11 milijuna eura Europska banka za obnovu i razvoj

Sisački gradonačelnik Dinko Pinatarić u četvrtak je pismeno zahvalio na pomoći koju je Vlada RH pružila oko realizacije projekta pročistača otpadnih voda u Sisku, no istovremeno premijera i upitao zbog čega se ugovor za projekt vrijedan 32,7 milijuna eura namijenjen isključivo građanima Siska mora potpisati u Zagrebu.

Riječ je o sisačkom projektu najvišeg europskog ranga čiju će gradnju 2013. započeti lokalne tvrtke, a koji sa 21,77 milijuna eura financira Europska unija iz fonda IPA i sa 11 milijuna eura Europska banka za obnovu i razvoj. Kao takav, projekt će omogućiti saniranje otpadnih voda koje teku u rijeke savskog sliva što će dovesti do veće kvalitete života u cijelom istočnom dijelu Hrvatske, ali i susjednim zemljama te budućim naraštajima osigurati pitku vodu.

– Projekt je namijenjen prvenstveno građanima Siska i smatramo da se potpisivanje ugovora o gradnji pročistača otpadnih voda mora organizirati u Sisku, a ne u Zagrebu. Potpisivanjem ugovora u Zagrebu hrvatskoj se javnosti, a što je još i važnije, građanima Siska, šalje potpuno kriva poruka kojom se u prvi plan, naime, stavlja centar političke moći, a ne lokalna sredina i interesi građana koji će projekt poput pročistača i baštiniti, ali i dobrim dijelom financirati njegovu gradnju. Teško nam je vjerovati da se gradovi i jedinice lokalne uprave opet stavljaju na margine političkih i gospodarskih zbivanja u državi – navodi u pismu gradonačelnik Pintarić koji ističe da je smatrao da su gotova vremena kada su gradonačelnici pred vladama i premijerima morali šutjeti i slušati vrijeđanja poput ''gradonačelniče, nemaš riječ“.

U pismu Vladi RH Pintarić je izrazio žaljenje što nitko iz izvršne vlasti nije našao vremena posjetiti Sisak, ''grad koji se, unatoč teškim okolnostima, hrabro bori za svoje mjesto na gospodarskoj karti Hrvatske'' te još jednom apelirao na vladajuće da razmotre mogućnost potpisivanja ugovora o gradnji pročistača u Sisku.

>>Pintarić ponovo HDZ-ov kandidat za sisačkog gradonačelnika

Komentara 8

DO
domazl
09:39 28.12.2012.

Postavljanjem pitanja o potpisivanju dokazuje svoje intelektualno ograničenje. Žao mi je da ga institucije RH nisu počele "obrađivati". Ima manje morala i obzira nego zločudni tumor. Nadam se da neće proći na izborima. Izgleda da Karamarko nema nikakvog utjecaja naa stranku, jer da ima Pintarić sigurno ne bi bio kandidat na izborima, već kandidat za buksu.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
18:20 29.12.2012.

Valjda zato da ne bi samo vi pokrali sve pare...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:51 27.12.2012.

Pitaj Sanadera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije