Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj pregovora

Premijerka vijest o EU dočekuje s Cameronom

Kosor na otvorenju D404 u Rijeci (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
09.06.2011.
u 20:00

Zanimljivo je da će J. Kosor objavu o obavljenom poslu čuti u državi koja se često apostrofira kao manje sklona RH

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor najavljenu će dobru vijest iz Bruxellesa, poruku Europske komisije da je Hrvatska ispunila sva mjerila iz pregovaračkih poglavlja i predala nacrt zajedničkih stajališta, dočekati u Londonu, na sastanku s britanskim premijerom Davidom Cameron. Zanimljiva je koincidencija da će premijerka objavu o obavljenom poslu čuti u državi koja se vrlo često u javnosti apostrofira kao manje sklona Hrvatskoj.

No ovim tajmingom summit Kosor - Cameron ne gubi na značenju jer u državi koja - uostalom kao i svaka druga članica - treba još prihvatiti zajednička stajališta i time formalno završiti pregovore, vrijedi još jednom istaknuti što je Hrvatska učinila.

Diplomatska aktivnost zadnjih je dana iznimna - Ivo Josipović je u Bruxellesu, ministar Gordan Jandroković u Parizu. Usporedo traje i diplomatska aktivnost država članica na usuglašavanju oblika nadzora: dok je francuski prijedlog, koji je prihvatljiv većini “light” verzija - izvještaji svaka tri mjeseca, bez striktnih kazni, Nizozemska inzistira na jačim mjerama kontrole. No najvažnije je da monitoring neće usporiti Hrvatsku.

Komentara 4

OB
-obrisani-
06:19 10.06.2011.

Vatikan? Svaka cast, nek pokazu dobru volju i ljubav prema hrvatskom narodu Recimo...obnovom Katedrale! A ne da neke plahte vise po njoj.

BO
boskovic
20:27 09.06.2011.

Vatikan je stvorio onda i sada Hrvatsku i evo uveo je u Europsku Uniju Neka nama Svetog Oca naseg dragog Pape netreba se nista brinuti kad zaskripi Vatikan je tu .

Avatar GERO2
GERO2
21:49 09.06.2011.

Vidi ja se ispiso iz HR-Drzavljanstva da bi bio EU-Statsbürger, a ono i HR uskoro u EU.Da bi Hrvati imali sva prava u EU-u kao recimo sto to imaju stare clanice onih 15 proci ce jos 10-15 god.Ako uopce do tada bude te tvorevine zvana EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije