Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori

Premijerka primila predstavnike 17 udruga iz Domovinskog rata

kosor, branitelji
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
24.02.2011.
u 16:48

Država nije učinila dovoljno u slučaju Purda pa se zato i sve to događa, rekao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja logoraša srpskih logora Danijel Rehak

Gotovo dva i pol sata u Banskim dvorima trajao je sastanak predstavnika 17 udruga iz Domovinskog rata s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i resornim ministrima. Ta je udruga osnovana u cilju zajedničkog nastupa i iskazivanja onoga što se događa u zemlji. Nakon sastanka s predsjednicom Vlade udruga će se uskoro naći i s predsjednikom Ivom Josipovićem te predsjednikom Sabora Lukom Bebićem.

 – Mi smo oni koji su stvarali zemlju i institucije, a ono što se danas događa, od toga ne možemo pobjeći. No mislim da se rješenja moraju probat naći kroz nadležne institucije. Ne podržavamo prosvjede i vrijeđanja, posebno ne pozivanje na oružje, a nadam se da će se i branitelji nakon prosvjeda pridružiti našoj asocijaciji i da ćemo mirno uz argumente rješavati probleme. Jer ovo danas vodi u destabilizaciju – rekao je nakon sastanka Ivan Pšenica, predsjednik Udruge nestalih i zatočenih branitelja i civila.

 I Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, potvrdio je da je dogovoreno da će slučaj Purda i Marić riješiti nadležne institucije.

– Ne želimo sporiti nikome pravo prosvjeda, no naših 17 udruga dogovorilo se da ćemo zaštitu branitelja zatražiti legitimnim putem – rekao je Glogoški.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Zvonko Milas prije sastanka kratko je izjavio da za subotu najavljeni prosvjed na Trgu bana Jelačića i sastanak predstavnika udruga iz Domovinskog rata istog dana u Policijskoj akademiji nisu povezani.

– Radni ručak i skup u Policijskoj akademiji dogovoreni su znatno ranije – rekao je. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja logoraša srpskih logora Danijel Rehak na upit novinara je li država učinila dovoljno u slučaju Purda rekao je da nije pa se zato i sve to događa.

Podsjetio je da je njegova udruga još 2008. pokrenula pitanje srpskih koncentracijskih logora i onoga što se događalo u njima, a to je sve bilo proslijeđeno Državnom odvjetništvu.

Komentara 54

MA
mallazmijica
21:58 24.02.2011.

Jacini ljudi koje je kupila sa novcima iz Ivine crne torbe.

CI
cicibela
20:48 24.02.2011.

\"No mislim da se rješenja moraju probat naći kroz nadležne institucije\" --------------------------------------------------------- Koja glupa izjava! Pa da te institucije rade što treba, ne bi bilo problema, pa ni potrebe za prosvjedima.

KU
kumajela
20:06 24.02.2011.

Da su se barem zakrabuljali, vrijeme je karnevala. 0 bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije