Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navodnjavanje

Premijerka Kosor pohvalila branitelje i otvorila vrijedne radove

kosor
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/5
21.06.2011.
u 15:09

Ovo je povijesni tjedan kada će Hrvatska, mi smo sigurni, završiti pregovore o ulasku u EU, izjavila je Jadranka Kosor, predsjednica Vlade RH

Na prigodnoj svečanosti održanoj u selu Kapincima u općini Sopje, nedaleko od Slatine, premijerka Jadranka Kosor danas je otvorila radove na gradnji pilot-projekta navodnjavanja na 1200 hektara vrijednog oko 60 milijuna kuna. Za najviše dvije godine ovdje će biti uređena polja koja će se navodnjavati vodom iz obližnje rijeke Drave. Među brojnim uglednim gostima bili su Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskog sabora, potpredsjednik Vlade RH  Božidar Pankretić, ministri  Đuro Popijač i Branko Bačić, saborski zastupnici Josip Đakić i Nevenka Majdanić te župan Tomislav Tolušić, općinski načelnik Josip Granjaš  i brojni drugi uzvanici.

Kapinački projekt doprinijet će razvoju poljoprivrede i turizma

– Ovo je tjedan kada će Hrvatska, mi smo sigurni, završiti pregovore o ulasku u EU, ali ovo je i tjedan kada ćemo obilježiti 20. obljetnicu neovisnosti RH – izjavila je premijerka Kosor naglasivši da će i ovaj projekt pridonijeti bržem razvoju poljoprivrede i turizma, potvrdivši da su za sve postignuto u Hrvatskoj zaslužni hrvatski branitelji koje nitko ne smije zaboraviti.

Sanader i 10 milijuna eura mita

Odgovarajući na pitanje novinara o 10 milijuna eura mita bivšeg premijera J. Kosor je odbila komentirati ono što pišu mediji uputivši novinare da za to pitaju spomenute osobe i Državno odvjetništvo. – Ono što ja mogu reći, naravno, jest da Vlada i dalje čvrsto stoji u velikom projektu istraživanja neovisnih  institucija te da Državno odvjetništvo i USKOK rade svoj posao u borbi za pravnu državu, u bori protiv korupcije i u borbi protiv kriminala. Dakle, podržavamo apsolutno i snažno hrvatsko pravosuđe u cjelini. Na temelju ovih indicija, o kojima možemo čitati, Vlada će svakako uskoro zatražiti sastanak s predstavnicima Državnog odvjetništva kako bismo se odlučili za nove korake u očuvanju hrvatskih nacionalnih interesa – izjavila je u Kapincima premijerka Kosor.

O (ne)ulaganju Ine u sisačku rafineriju

Komentirajući izjavu kako je Vlada navodno inzistirala na uskraćivanju dividende te da je Ina htjela ulagati u sisački rafineriju premijerka Kosor rekla je da te insinuacije, objede i laži jedne osobe neće komentirati. – O tome će mediji dobiti priopćenje koje priprema resorno ministarstvo. Ali bi svi koji govore i osoba koju vi citirate morali više znati o vlasništvu Ine  i tko je kada i na koji način prodao 25 posto plus jednu dionicu, što je temelj svega – rekla je premijerka Jadranka Kosor.  

Ključne riječi

Komentara 19

SA
sadaive
16:56 21.06.2011.

Kak je taj Sanader bio sposoban,sve je radio nezakonito,a nitko nije ništa primjetio,hm..

OB
-obrisani-
17:49 21.06.2011.

blal la bla ,radoivi kao i oni sa farbanjem tunela za 22 milijuna kn, koji populizam i uvlačenje nepismenima na kojima baziraju vlast

PU
pumbica
16:36 21.06.2011.

Jadranka Kosor?Zašto nas hvališ i zatvaraš?Šta mislite da mi smo stoka.I da ne vidimo da .U Podravskoj županij če poćet zatvarat branitelje.Dali smo krv,a neki i svoje živote za Lepu Našu.I sad da budemo i žrtve za ulazak u Evropsku Uniju.To če mo još vidjeti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije