Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najmoćnije žene

Premijerka Kosor na listi svjetskih ženskih vođa u Vanity Fairu

jadranka kosor (1)
Željko Hladika/PIXSELL
04.07.2010.
u 09:07

Prvo mjesto od 11 ženskih vođa zauzela je naravno Angela Merkel, a u društvu premijerke Kosor našle su se Mari Kiviniemi, premijerka Finske te Julia Gillard, premijerka Australije, obje na tu dužnost izabrane prošloga tjedna.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor zaslužila je šesto mjesto na listi poznatog američkog magazina Vanity Fair u tekstu imena "Upoznajte svoje ženske svjetske vođe".

Prvo mjesto od 11 ženskih vođa zauzela je naravno Angela Merkel, a u društvu premijerke Kosor našle su se Mari Kiviniemi, premijerka Finske te Julia Gillard, premijerka Australije, obje na tu dužnost izabrane prošloga tjedna.

Odmah nakon Johanne Sigurdardottir, premijerke Islanda i prve političarke u Europi koja ne skriva svoju homoseksualnost, na šestom mjestu našla se i naša premijerka.

U kratkom opisu ispod njezine fotografije piše kako je Kosor preuzela vlast nakon odlaska Ive Sanadera, a u politiku je ušla 1995. godine. Dodaje se kako je nagrađivana bivša novinarka koja je u novinarstvo ušla 1971. godine za vrijeme Hrvatskog proljeća, pokreta koji je težio ka većim pravima za Hrvatsku koja je tada bila dio Jugoslavije.

Ključne riječi

Komentara 97

AB
abendblatt
09:27 04.07.2010.

Kako ce ovo komentirati oporba, Nova TV i Mislav Bago?

Avatar ljutatrava
ljutatrava
11:03 04.07.2010.

..kaže u textu da je \"preuzela\" vlast,he he,voli Jaca laži i laganje..a treba joj rastumačiti da je to samo LISTA žena-političarki,ništa drugo-šeksonja joj sve pojašnjava pa će valda i ovo.

DO
doktorica
09:26 04.07.2010.

izvrsno šesto mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije