Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Premijerka glatko k Bidenu, Zapatero čekao

biden
AFP
14.05.2010.
u 19:21

S potpredsjednikom Bidenom razgovarat će se o potpori regiji, posebice BiH, u pridruživanju euroatlantskim integracijama.

Potpora državama regije pri uključivanju u euroatlantske integracije, s posebnim naglaskom na BiH, bit će jedna od glavnih tema razgovora premijerke Jadranka Kosor s potpredsjednikom SAD-a Joeom Bidenom u Bijeloj kući 25. svibnja, doznajemo iz diplomatskih krugova.

Poziv hrvatskoj premijerki u Washington profilira Hrvatsku kao lidera u potpori regiji u procesima pridruživanja, što je već naznačeno na susretu premijerke Kosor s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Susret se može tumačiti i kao jačanje savezništva – Hrvatska je aktivna u mirovnim misijama, a SAD podupire Hrvatsku pri ulasku u EU.

Inače, Obama i Biden nisu skloni susretima sa stranim čelnicima. U diplomatskim se krugovima prepričava da je španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero početkom veljače dva dana čekao u Washingtonu da ga prime Obama ili Biden, ali to se nije dogodilo.

Irački čelnici Massud Barzani i Tariq al-Hashimi doputovali su u Washington nadajući se razgovorima, ali su odbijeni zbog "zauzetosti“.

Komentara 7

UK
Ugo Kajvez
14:47 17.05.2010.

Argentina to Greece: You are $crewed

OB
-obrisani-
23:04 14.05.2010.

Sprema li Jaca novi \"bataljun\" za eye-rak?

DU
Deleted user
19:45 14.05.2010.

Poziv hrvatskoj premijerki u Washington profilira Hrvatsku kao lidera u potpori regiji u procesima pridruživanja... ... mozda se netko jos sjeca,prije par mjeseci smo citali nesto drugo...onda se Srbija navodila kao vazan mozda najvazniji igrac na ovim prostorima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije