Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganje od 350 milijuna eura

Orešković: Cilj nam je na jesen pokrenuti projekt Pelješkog most, to nam je top prioritet

04.04.2016., Dubrovnik - U organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Americkih Drzava i Hrvatske gospodarske komore, u Dubrovniku se odrzati Konferencija CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth ? The Ron Brown Legacy. Na konferenciji je b
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
04.04.2016.
u 17:57

Naš je cilj ponovno pozicionirati Hrvatsku kao zemlju iz koje dolaze značajne inovacije, poručio je premijer Orešković

Vlada je usvojila Strategiju pametne specijalizacije (3S – smart specialization strategy), čime se otvara mogućnost povlačenja 664 milijuna eura iz Operativnog fonda za koheziju i konkurentnost, koji će biti usmjereni na povećanje konkurentnosti gospodarstva kroz istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije.

Rekao je to premijer Tihomir Orešković otvarajući u Dubrovniku konferenciju CIRAZ 2016.: Korištenje inovacija za novi gospodarski razvoj RH – naslijeđe Rona Browna u organizaciji HGK i veleposlanstva SAD-a.

Strateški pomaci

– Hrvatska je prošla tešku ekonomsku krizu na koju nije našla najbolji odgovor. Posao je ove Vlade postaviti temelje za dugoročni održivi gospodarski rast i razvoj društva. To mislimo napraviti strateškim pomacima i inicijativama u nekoliko ključnih područja – najavio je Orešković.

Kao prioritete naveo je fiskalnu konsolidaciju, povećanje kreditnog rejtinga, vraćanje povjerenja investitora, ubrzanje ekonomskog rasta i reforme u javnom sektoru.

– Hrvati su dobri inovatori, ali zapinje u primjeni inovacija u proizvodnim procesima. Naš je cilj ponovo pozicionirati Hrvatsku kao zemlju iz koje dolaze značajne inovacije – poručio je Orešković.

Autocesta do Dubrovnika

Orešković se sastao i s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem, a jedna od glavnih tema bila je gradnja Pelješkog mosta i nastavak gradnje autoceste od Ploča do Dubrovnika.

– Cilj nam je u trećem-četvrtom kvartalu ove godine pokrenuti projekt Pelješkog mosta. Što se tiče autoceste, pitanje je kako ćemo je financirati, trebamo pronaći model. Međutim, Pelješki most i ulaganje od 350 milijuna eura, to nam je top prioritet i treba što prije krenuti – rekao je Orešković.

– Gdje god se pojavi javna nabava, uspore se procesi. Pelješki most, to je ogroman projekt i ne možemo dozvoliti da zakon koji danas imamo uspori ili radi probleme ovako velikim investicijama. Zakon nije dobar i moramo ga promijeniti – poručio je Orešković.

>>Tihomir Orešković: Hrvati su dobri inovatori, ali..

>>Miroslav Tuđman: Hoće li novi šef SOA-e provoditi HDZ-ov program Domovinske sigurnosti

Komentara 31

DU
Deleted user
18:38 04.04.2016.

Sander je dobio 2 izbora na toj retorici,Kosor je "gradila" Milanović je najprije odbio "koji most" pa se predomislio,prestnite kakiti sa našim mostom i po našim životima,ili nešto počmite raditi ili uzmite papaira i obrišite stražnjicu i umuknite više.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:33 04.04.2016.

To je već gotova stvar, stari moj izmisli nešto drugo što je prioritet za Hrvatski narod..

DI
dirižabl
18:32 04.04.2016.

Trebali bi, morali bi, želje čestitke i pozdravi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije