Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnio ostavku

Veljko Ostojić: Ostavku dajem zbog pritisaka vršenih na mene

veljko ostojić,portal (1)
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
1/5
09.03.2013.
u 12:08

U obrazloženju stoji da je koalicija postavila visoke etičke standarde za članove vlade i od njih ne misli odstupiti. Premijer od IDS-a očekuje da predloži novog kandidata za ministra turizma.

Premijer Zoran Milanović prihvatio je ostavku Veljka Ostojića na mjesto ministra turizma. 

- Nakon razgovora s ministrom turizma V. Ostojićem, predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je prihvatio njegovu ostavku, priopćili su iz Vlade.

U obrazloženju stoji da je koalicija postavila visoke etičke standarde za članove vlade i od njih ne misli odstupiti. Premijer od IDS-a očekuje da predloži novog kandidata za ministra turizma. 

- Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene,  a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina. Hajka ovakvih razmjera onemogućuje mi da svoj posao obavljam na razini profesionalnosti  koju smo moj tim i ja uspostavili u Ministarstvu u proteklom razdoblju. Nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastavit istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli,   poručio je Veljko Ostojić putem priopćenja.

>>  Ostojić je znao da je šogorica kupujući zemlju utajila porez

Osim sumnje istražitelja da je IDS-ov ministar turizma Veljko Ostojić 2004. iskoristio tadašnju funkciju pročelnika za turizam Istarske županije tako što je povlaštenu informaciju “spustio” do svoje šogorice Sandre Perić koja je za mali novac prvo kupila zemljište u Balama, a potom, nakon što je zemljište postalo turistička zona, preprodajom zaradila 24,7 milijuna kuna, Večernji doznaje da je S. Perić prilikom kupnje zemljišta utajila porez!

Podsjetimo, komentirajući aferu s kupoprodajom zemljišta u Balama, pri čemu je Ostojićeva šogorica zaradila 24,7 milijuna kuna, Milanović je u četvrtak naglasio kako u vrijeme sklapanja koalicije protiv njega nije bilo nikakvih istraga ni kaznenih prijava.

Ključne riječi

Komentara 92

DU
Deleted user
15:42 09.03.2013.

Veljko, narod je očajan i benadan, ništa dobra ne učiniste, samo još veća nezaposlenost, harač gori nego turski, retuširaju vam fotografije ko gologuzim zvjezdama, babicu ste zbog 600-700 kn zatvorili, a vi ko cezari, lovorov vinac na glavu pa štoo te nema, dokle si mislio? Dok stigneš feudalca Ninu?

OB
-obrisani-
15:43 09.03.2013.

Kako Zokiju nije smetao Čačić koji nije plaćao dvije godine mirovinsko ni zdrastveno svojim radnicima ,nije davao plaće radnicima a vodio je ministarstvo Čika Zoki ima jako čudne kriterije !!

Avatar Django
Django
15:42 09.03.2013.

09.03.2013. u 15:12h isesardi je napisao/la: -------------------------------------------- Ti si sigurno jedan od onih koji su galamili - "dajte nam strane banke"!!! Jesi li danas zadovoljan bankama, i time da nemamo niti jednu domaću?? Sada bi strane ministre?? Neka nam jeam je Bog na pomoći sa ovakvom pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije