Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni dokument

Premijer Milanović ipak ide u SAD, popunit će obrazac za vizu

\'19.01.2012., Zagreb - Raspravom o pristupanju Hrvatske EU nastavljena je redovita sjednica Sabora. Zoran Milanovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
25.04.2012.
u 10:38

Milanović je isprva namjeravao odbiti put u SAD, no odlučio je ipak popuniti obrazac za vizu i obaviti svoju dužnost

Premijer Zoran Milanović državnički posao i dužnost ipak je stavio na prvo mjesto, što znači da će popuniti obrazac za američku vizu te otputovati na summit NATO-a u Chicagu. Zbog toga što se u postupku izdavanja vize najviše državne dužnosnike tretira tako da moraju ispunjavati standardni obrazac, Milanović je u formularu za vizu prisiljen odgovoriti na pitanja je li terorist ili krijumčar drogom te ima li namjeru postavljati bombe po SAD-u.

Kako takav tretman premijera, dakle najvišeg nositelja vlasti, znači nepoštivanje Hrvatske kao države, i to članice NATO-a koja sa 330 vojnika sudjeluje u vojnom angažmanu NATO-snaga u Afganistanu, Milanović je isprva namjeravao odbiti put u SAD.

Bio je, kako doznajemo u Vladi, na rubu odluke da odustane od puta i da zamoli predsjednika Ivu Josipovića da umjesto njega ode na NATO-summit u Chicago. No, nakon što je sve još jednom odvagnuo, odlučio je ipak popuniti obrazac za vizu i obaviti svoju dužnost.

Osim što je ponižavajuće, tretiranje premijera u postupku izdavanja vize na način da mu se postavljaju “standardna” pitanja je i apsurdno. Hrvatska ima sustav zaštite dokumenata (određivanje njihove tajnosti) uređen upravo po NATO-standardima, a Milanović kao premijer ima pristup najpovjerljivijim informacijama.

Komentara 769

DA
darko9
12:07 25.04.2012.

nikad nevjeruj komunistu to su zahrbtni delavci

VE
velikazmija
12:53 25.04.2012.

bojševički virus je trajan to se ne liječi --

OB
-obrisani-
11:57 25.04.2012.

Aha, hahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije