Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova vlada srbije

Premijer će biti Dačić, koalicija SNS-SPS-URS vodit će Srbiju?

'28.06.2010,Sombor,Srbija - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije  odrzan u zgradi zupanije Sombora, Ivica Dacic  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Marko Mrkonjić/PIXSELL
28.06.2012.
u 10:24

Beogradski Kurir piše da bi nova vlada imala najvjerojatnije 12 ministarstava i dodatna dva ureda, i to jedan za Kosovo, a drugi za dijasporu

Iako ni skoro dva mjeseca od izbora Srbija nije dobila novu vladu, čini se da stranački pregovori, razgovori i političke trgovine ulaze u završnu fazu. Do sada su se pojavljivale najrazličitije opcije sastavljanja nove vlade, ali, kako se čini, poslije najnovijih razgovora najbliži su tome Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS).

Prema pisanju beogradskih medija, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, predsjednik SPS-a i v.d. predsjednik SNS-a, postigli su načelan dogovor još prije deset dana. Navodno je mali Slobo, kako Dačića nazivaju, tražio malo vremena kako bi napravio odstupnicu od DS-a koji je do prije samo neki dan bio smatran najvećim favoritom za čelnika nove vlade u kojoj bi SPS bio strateški partner.

Beogradski Kurir piše da bi nova vlada imala najvjerojatnije 12 ministarstava i dodatna dva ureda, i to jedan za Kosovo, a drugi za dijasporu. Premijer bi bio Ivica Dačić, a njegov zamjenik Aleksandar Vučić. Dačiću bi uz premijersko mjesto pripalo i mjesto ministra policije, što je obnašao i u prošloj vladi. Vučić bi također imao dvije funkcije pa bi uz mjesto potpredsjednika vodio i ministarstvo eurointegracija.

Uz SNS i SPS u vladi bi bila i stranka Ujedinjenih regiona Srbije kojoj bi pripala sva ekonomska ministarstva. Iako dogovor još nije obznanjen javnosti niti je Dačić dobio mandat, Kurir navodi da su već podijeljena sva ministarstva te kako se budući koalicijski partneri nisu dogovorili samo o ministarstvu kulture i ministarstvu za lokalnu upravu i državnu samoupravu.

Ključne riječi

Komentara 65

MA
marcellus
10:34 28.06.2012.

Fantastično, Srbiju vode Miloševićev mali od kužine i Šešeljeva desna ruka, a pusićka i josipović trkeljaju o potrebi zbližavanja s njima i ulasku srbije u EU.... Josipović se osobno založio da srbija dobije status kandidata i nagovorio čehe i još neke, inače ga ne bi dobili... koji idioti vode ovu državu to je neopisivo

Avatar man_cro
man_cro
10:40 28.06.2012.

Možemo očekivati Vučićev skorašnji službeni posjet Virovitici, Karlovcu i Karlobagu. Naravno u pratnji Pusićke.

DU
Deleted user
10:56 28.06.2012.

Završimo jednom sa tom odurnom,fašističkom ,primitivnom serebijom. ! Pa taj tumor nije zasluzio da postoji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije