Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
švercanje u zraku

Preletio Hrvatsku i ušao u Srbiju bez ikakve najave!

avion, let, nebo
Reuters/PIXSELL
10.05.2012.
u 18:50

Hrvatske zrakoplovne vlasti provjeravaju je li sportski avion doista preletio Hrvatsku bez najave i dozvole

Hrvatske zrakoplovne vlasti prikupljaju informacije o tome je li talijanski laki sportski zrakoplov TL 96 preletio Hrvatsku bez ikakve najave i dobivene dozvole, neslužbeno doznaje Večernji list. Ako se pokaže da je zrakoplov doista prošao kroz hrvatski zračni prostor bez najave, pokrenut će se istraga koja bi trebala pokazati kako se to dogodilo i tko je za to odgovoran.

Ponestalo mu goriva

Naime, nakon što je preletio Hrvatsku, u srijedu je pilot tog talijanskog zrakoplova uz pratnju dvaju dežurnih lovaca srbijanskog ratnog zrakoplovstva sletio na mali aerodrom u Vojvodini jer je ušao u srbijanski zračni prostor bez ikakve najave. Prema pisanju srbijanskih medija, pilot talijanskog zrakoplova sam je sletio na aerodrom u selu Veliki Radnici pokraj Sremske Mitrovice jer mu je ponestalo goriva. Na teren su odmah izašli i inspektori srbijanskog Direktorata civilnog zrakoplovstva, a u priču je uključeno i srbijansko Ministarstvo obrane u kojem su kazali kako su informaciju da je talijanski avion u zračnom prostoru Srbije dobili iz Hrvatske.

To je značilo poziv na uzbunu pa su odmah s Batajnice dignuta dva dežurna lovačka zrakoplova.

U Smederevo vozio sina

Načelnik srbijanskog Ministarstva obrane za odnose s javnošću pukovnik Milisav Pajović izjavio je da je pilot talijanskog zrakoplova kazao da je letio u Smederevo kako bi dovezao sina. Pajović je kazao i da nije jasno kako je letjelica preletjela cijelu Hrvatsku i ušla u Srbiju bez ikakve najave. Istragu je preuzelo srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Komentara 156

PR
promill
12:52 11.05.2012.

Jučer sam napisao komentar, a danas se još uvijek pitam: da li je vrhovni zapovjednik pozvao ministra na odgovornost, ili je možda zauzet skladanjem?

PA
paper2cuts
12:58 11.05.2012.

@angeo u znak zahvalnosti pripremamo jedinicu kfora za kosovo..

OB
-obrisani-
14:36 11.05.2012.

paper2cuts je napisao/la: @angeo u znak zahvalnosti pripremamo jedinicu kfora za kosovo.. ----------------------------------------------------------------------------- kosovo,avganistan,galicija....staljingrad.....samo su nijanse u pitanju gazde i sluge se znaju :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije