Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARODNI OBIČAJI
Povratak na članak

"Preduskršnje jutro" na bjelovarskom korzu

Najsvečaniji čin bilo je blagoslovljenje hrane od strane katedralnog župnika vlč. Josipa Stipančevića, koji je uz molitvu i blagoslov navijestio hrvatski kršćanski blagdan Uskrs.

Komentari 3

GU
gummybear
16:40 03.04.2010.

Na Uskrs nas podsjeća čovjek ( g. Diklić )koji je smijenjen sa mjesta šefa bjelovarske kirurgije, a sin mu je ovisnik optužen za djela krađe.Stvarno osoba koja može pričati o kršćanstvu, poštenju i obitelji !!!!!!!!!!!!!

VL
KA
Karla
08:27 04.04.2010.

Prekrasno! Treba njegovati tradiciju a vjera i slavljenje kršćanskih blagdana je naša tradicija. Danas rano ujutro pali se i tzv. vuzmica. Mi smo danima pripremali granje, lijepo ga slagali i jutros u 5 sati ga zapalili. Vrijeme je bilo pogodno, gorilo je divno, visoko i mnogi koji su prolazili autima, zatrubili su nam jer ih je to podsjetilo na dane kad su, kao i moj suprug, s djedom ili ocem išli na polje paliti vuzmicu. Ponijeli su malo šunke, luka, friškog kruha i vina i to je bio pravi doživljaj i za ondašnju djecu. Čuvajmo našu trdiciju. Sretan Uskrs svima!

VL
DE
dedizg
10:38 04.04.2010.

Pa ako pravi covjek komentira onda dobro. Ali jasam skeptican?????

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.