Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal na Pohorju - Nezabilježen politički gaf na otvaranju 42. Zlatne lisice u Mariboru

Predstavili nas hrvatskim grbom otisnutim na srpskoj trobojnici

zastava
17.01.2010.
u 17:25

Kriva je osoba u protokolu koja nije pregledala zastave, ali i "krojač" koji je ili nepismen ili vrlo pakostan.

Za svečanog otvaranja 46. Zlatne lisice Hrvatska je predstavljena srpskom trobojnicom na kojoj je bio otisnut hrvatski grb.

Isprike, ali...

Organizatori mogu biti sretni što taj dio priredbe nije išao u televizijsku razmjenu i što na mariborskom Pohorju više nema navijača kao nekada dok je ondje nastupala Janica Kostelić. Jer da su to vidjele tisuće Hrvata, doživjeli bi to kao provokaciju i sve bi se moglo izroditi u mnogo veći incident.

Izopačenu zastavu prvi je zapazio novinar web-portala Skijanje.hr koji je obavijestio glasnogovornika Hrvatskoga skijaškog saveza Nenada Erora. On je, pak, o tome obavijestio glavnoga tajnika Organizacijskog odbora Srečka Vilara koji je jučer ujutro dostavio i pismenu ispriku. U njegovu "opravičilu" stoji:

– Još se jednom ispričavamo Hrvatskome skijaškom savezu za ovu nenamjernu pogrešku, ali i svim državljanima i državljankama Republike Hrvatske – napisao je Vilar koji je o svemu najavio internu istragu.

Slovenci molili za pomoć

– Da se isto to ne ponovi i u nedjelju, uoči slaloma, molili su me da im ja dam našu zastavu. Naš Savez od toga ne želi praviti veliku dramu jer smo uvjereni da nije riječ o namjeri već o propustu ljudi s kojima smo u dobrim odnosima i koji će najviše ispaštati zbog ovog previda. To je užasna neugodnost, naježim se i od pomisli da se takvo što dogodi na Sljemenu – stišavao je uskovitlane strasti Nenad Eror.

Previd je očito napravila osoba iz protokola koja je radila s tim zastavama. U HSS-u vjeruju da taj netko nije zlonamjeran, već da je bio aljkav. Mi bismo dodali i geopolitički vrlo nepismen. A što tek reći za onoga krojača i dobavljača koji je na srpsku trobojnicu zalijepio hrvatski grb. Taj ili je vrlo pakostan ili je potpuni neznalica.

Ključne riječi

Komentara 60

DO
doklerbo
00:52 18.01.2010.

Na fotografiji i Krave izrazile zabrinutost,te okrenule glavu prema nevidenom cudu!!!isprika nije potrebna nego je namjerna!!!!!

OB
-obrisani-
21:35 17.01.2010.

Kekeci ne mogu da osvoje prvo mjesto ,pa vele Hrvati ce se naljutiti i napustiti takmicenje i eto sanse mnjima.Bas ste jadni Janezi dalmatinci vas uce skijanju.

ZX
zark x
21:15 17.01.2010.

Takva astava se nemoze kupiti. To se jedino moze napraviti za provokacije.. Izradjena je iz dvi zastave za ovakve prigode. Nekupuj Gorenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije