Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez konsenzusa

Predsjedništvo Sabora ipak ne ukida ispravak netočnog navoda

predsjedništvo sabora (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
10.04.2012.
u 17:15

– Želimo postići konsenzus i izmjene poslovnika ići će kroz dva čitanja – kazao je Šprem

Vladajuća koalicija danas nije uspjela s oporbom dogovoriti izmjenu poslovnika Hrvatskog sabora ni ukidanje ispravka netočnog navoda. Dogovorili su se da oko sadržaja poslovnika moraju postići konsenzus, a HDZ se izrazito protivi ukidanju ispravka netočnog navoda jer to smatra korakom unatrag u demokraciji.

Predsjednik Sabora Boris Šprem ostaje pri stavu da se moraju onemogućiti zloupotrebe ispravka netočnog navoda te da se mora ojačati replika, odnosno pravo repliciranja dopustio bi i članovima Vlade. 

–  Želimo postići konsenzus i izmjene poslovnika ići će kroz dva čitanja. Još ćemo jednom imati konzultacije na Predsjedništvu i oko povrede poslovnika detaljnije ćemo razgovarati – kazao je Šprem naglasivši da je i HDZ prije dvije godine predlagao ukidanje ispravka netočnog navoda.

Jadranka Kosor pak kazala je da je to predložio Odbor za ustav i poslovnik te da ta ideja nije prošla Klub HDZ-a jer se i ona tada protivila toj ideji. Boro Grubišić iz HDSSB-a rekao je kako su teme poput ispravka netočnog navoda, Bleiburga i vjeronauka u školama kukavičja jaja kako se ne bi raspravljalo o dijeljenju funkcija u upravnim i nadzornim odborima.

Komentara 21

BM
BRANITELJ-MUP
17:59 10.04.2012.

Eto, čime se oni bave od kad su došli na vlast!

Avatar karlo5
karlo5
17:29 10.04.2012.

drago mi je da vlada raspravlja o ovakvim ozbiljnim temama,vezanim za napredak i boljitak lijepe nam naše,,,,,,,,,,,

SI
silverlight2
17:41 10.04.2012.

Može li neka aktualna fotka iz Sabora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije