Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Predsjednik Sarkozy nije uspio "strpati" u zatvor rivala De Villepina

 Dominiquea de Villepina
28.01.2010.
u 19:52

Po izricanju presude zadovoljni De Villepin (56) izjavio je da ne osjeća "nikakvu gorčinu" te da "želi okrenuti novu stranicu" i "služiti Francuzima". Agencija dodaje da se presuda tumači kao udarac predsjedniku Sarkozyju jer je riječ o procesu koji je tumačen kao dvoboj između dvojice suparnika unutar iste stranke.

Sud u Parizu oslobodio je bivšega francuskog premijera Dominiquea de Villepina svih optužbi u političkoj uroti "Clearstream", koja je trebala potkopati predsjedničku kampanju Nicolasa Sarkozyja 2007.

Po izricanju presude zadovoljni De Villepin (56) izjavio je da ne osjeća "nikakvu gorčinu" te da "želi okrenuti novu stranicu" i "služiti Francuzima".

Agencija dodaje da se presuda tumači kao udarac predsjedniku Sarkozyju jer je riječ o procesu koji je tumačen kao dvoboj između dvojice suparnika unutar iste stranke.

Oslobađanjem od krivnje otvara se put za političke ambicije Dominiquea de Villepina, koji je bio premijer od 2005. do 2007., a danas ne obavlja nikakvu političku dužnost i radi kao odvjetnik.

Sud je De Villepina oslobodio svih optužbi za sudjelovanje u plasiranju lažnih informacija o tome da su ugledni poslovni ljudi i političari, a među njima i Sarkozy, imali tajne račune u grupi Clearstream gdje su polagali mito primljen za prodaju oružja Tajvanu.

Tužiteljstvo, koje je tražilo 18 mjeseci zatvora za De Villepina, najavilo je da će se žaliti na presudu.

Komentara 1

BT
bili-tartuf
23:34 28.01.2010.

eee, baren da smo mi dobili ..kakovega Sarkozija (cóvik ima jaja)......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije