Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Predsjednik Mesić razmišlja o pomilovanju Mirka Norca

mesic
Arhiva VL
07.11.2009.
u 18:20

Kao velik potez na kraju mandata najavljuje mogućnost da pomiluje Mirka Norca. To je, kaže, akt milosti koji se daje kad se steknu uvjeti.

– Pogriješio sam što sam pozivao Antu Gotovinu da se preda – kazao je predsjednik Stipe Mesić u ekskluzivnom intervjuu za Mediaservis, upitan što smatra svojim najlošijim potezom u dva predsjednička mandata.

– Učinio sam to da bi šteta bila manja i da bi se omogućio nastavak hrvatskih pregovora s EU, pošto je sam Gotovina u intervjuu Pukaniću kazao da je spreman doći u Zagreb, odgovoriti na sva pitanja i nakon toga, zatreba li, ići u Haag. Smatrao sam da mi treba malo hrabrosti.

Možda sam imao malo veću ambiciju da riješim taj slučaj, ali nisam uspio – kazao je Mesić. Dodaje da bi ipak i danas to učinio, ali bi poruku Gotovini poslao na drugi način. Kao velik potez na kraju mandata najavljuje mogućnost da pomiluje Mirka Norca. To je, kaže, akt milosti koji se daje kad se steknu uvjeti.

– Ako se Norac ili netko drugi u to uklopi, ja ću reagirati – kazao je predsjednik.

Ključne riječi

Komentara 142

SJ
Sjeverac
00:14 08.11.2009.

Joj predsjednika,joj karaktera! Nedao Bog da nas jos jednom pogodi ovaelementarna nepogoda!

VU
Vukovar91
19:05 07.11.2009.

Herceg&Hrvatska, FALA TI ! Pozdrav.

ZO
zoki5
00:43 08.11.2009.

Šta nevidi da smeta narodu i da je za SMEĆE,pajcek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije