Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet BiH

Predsjednik Josipović u Sarajevu primio nagradu za doprinos miru

josipovic (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
14.02.2011.
u 17:41

Postoji još previše straha, zatvorenosti, nepovjerenja, teških sjećanja – kazao je Josipović primivši nagradu te pozvao sve da vjeruju jedni drugima, “da se oslobodimo straha i predrasuda”

SARAJEVO – Bez uobičajenoga državnog protokola hrvatski predsjednik Ivo Josipović u nepunih godinu dana drugi je put posjetio Sarajevo, ovaj put kao dobitnik nagrade “Sloboda”, koju mu je dodijelio Međunarodni centar za mir (IPC) za jedinstvenu promidžbu mira i suživota u slobodi.

Nagradu mu je na prigodnoj svečanosti u Zemaljskom muzeju BiH uručio direktor Internacionalnog festivala “Sarajevska zima” i predsjednik IPC-a Ibrahim Spahić, u prisutnosti velikog broja osoba iz javnog, kulturnog i političkog života BiH. Među njima su bili i veleposlanik RH u BiH Tonči Staničić, ministar kulture i sporta Sarajevske županije Ivica Šarić te gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

– Postoji još previše straha, zatvorenosti, nepovjerenja, teških sjećanja – kazao je Josipović primivši nagradu te pozvao sve da vjeruju jedni drugima, “da se oslobodimo straha i predrasuda”.

Komentara 34

PO
pojedinac
19:21 14.02.2011.

- Izbrojio sam ukupno 40 leševa, kazuje Milan Palada, kojemu hrvatske vlasti nisu nikad priznale status civilne žrtve Domovinskog rata.\" to je on gledao šta su naši radili,zato i nije dobio ništa.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
17:56 14.02.2011.

josipovicu yugonostalgicaru odstupi vidjet cemo oces li i dalje govoriti da je zvjezda petokraka poruka mira i ljubavi kad tvoj otac ante(partizan)bude odgovarao za zlocine nad hrvatima................

CH
chemica
18:20 14.02.2011.

Vidim, ima ovdje zavidnih što im Sranjo nije uspio doživjeti da bude nagrađen kao mirotvorac, a pošto se nagrade krvolocima u principu ne daju... Ostal im je Francek bez nagrade. Izbjegla mu je čak i \"titula\" haaškog uznika. Bem ti pravdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije