Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Predsjednik Josipović podržao dm green city project

dm green city project (1)
Foto:
1/8
PR
Autor
PR članak
23.04.2012.
u 10:38

Pet škola najuspješnijih u akciji „Zeleni korak“, dm će donirati izvornim hrvatskim proizvodom „Krijesnica“

dm green city project 2012 svečano je otvoren 21. travnja, uoči Dana planeta Zemlje, a ovu zelenu inicijativu kojoj je cilj podizanje ekološke osviještenosti i odgovornosti podržao je velik broj Zagrepčana uključivši se u edukativno zabavne radionice na Cvjetnome trgu. Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović i ministrica zaštite okoliša i prirode, dr.sc. Mirela Holy zajedničkom slikom sa predstavnicima zagrebačkih eko škola uključenih u akciju „Zeleni korak“, motivirali su najmlađe da udvostruče svoje napore u očuvanju prirode i zaštiti okoliša.

˝Projekcija Hrvatske kao zelene ekološke zemlje iznimno je važna, jer mi računamo na Hrvatsku kao zemlju turizma, zdrave hrane, zemlju zdravlja˝, naglasio je Predsjednik Josipović te istaknuo kako ništa od toga neće biti bez brige o okolišu i energetske učinkovitosti.

U sklopu akcije „Zeleni korak“ u 2011., osnovne i srednje škole prikupile su čak 370 tona starog papira i time spasile 1224 m3 hrvatskih šuma. Ovogodišnja akcija „Zeleni korak“ upravo traje, a predstavnicima pet najuspješnijih škola dm će, zahvaljujući prihodima od prodanih platnenih vrećica, donirati uređaj „Krijesnica“, nagrađivani izvorni hrvatski proizvod koji omogućuje uštedu električne energije veću od 50 posto, pruža osvjetljenje koje je najbliže sunčevom svjetlu i potpuno je zdravo za oči. Predstavnici pet škola najuspješnijih u akciji također će biti pozvani na svečanu dodjelu dm green city nagrada 14. lipnja gdje će im biti uručena nagrada i priznanje za njihov angažman i postignuća u zaštiti okoliša.

Zelenu inicijativu na Cvjetnome trgu podržao je i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić kušavši poslastice koje su kuhari poznati po sudjelovanju u kulinarskom showu ˝Masterchef˝ spravili sa zdravim Alnatura namirnicama u eko kuhinji dm green city projecta napajanoj kroz solarni panel.

Brojne javne osobe uključile su se u projekt i građanima prenosili svoja znanja i iskustva o zdravome životu: Ivana Banfić, Mario Valentić i Petra Friganović uživo su demonstrirali posjetiteljima fitness programe, Martina Vrbos zabavljala je prisutne izvedbama, a poznati hrvatski sportaši Gordan Giriček i Gordan Kožulj sudjelovali su u dm eko olimpijadi. Dobroj zabavi na jednome od najljepših zagrebačkih trgova, uz edukativne radionice te velik broj nagrada za posjetitelje nisu mogli odoljeti niti brojni sportaši, umjetnici i manekenke koji su zelenim ciljevima doprinijeli angažmanom na otvaranju ovog ekološkog projekta.

dm green city project u 2012. Međunarodnoj godini energetske učinkovitosti
obilježit će Dan zaštite prirode ekološkom modnom revijom u svibnju i Dan očuvanja okoliša dm ženskom utrkom u lipnju, a kruna projekta je dodjela dm green city nagrada kojom se odaju priznanja najistaknutijim pojedincima i kompanijama na polju ekološkog angažmana, sa ciljem senzibiliziranja i poticanja građana na aktivno sudjelovanje u zaštiti okoliša.

Više informacija od dm green city projectu potražite na
http://www.dmgreencity.com/

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?