Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez odličja

Predsjednik Josipović oduzima Glavašu i odličja i generalski čin

josipovic-glavas-unifroma
19.08.2010.
u 13:24

Riječ je o vrlo teškome kaznenom djelu. Zakon traži da se u takvim slučajevima oduzme odlikovanje, kazao je hrvatski predsjednik.

– Riječ je o vrlo teškome kaznenom djelu. Nema drugog izbora i zakon traži da se u takvim slučajevima oduzme odlikovanje – kazao je predsjednik RH Ivo Josipović nakon što je objavio da je potpisao odluku o oduzimanju odlikovanja Branimiru Glavašu zbog presude za ratne zločine. Predsjednik je najavio i da će Glavašu, pravomoćno osuđenom na osam godina zatvora, sukladno zakonu, biti oduzet i čin general bojnika.

Josipović je već prije dao naslutiti ovakav razvoj događaja. Nakon što je presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin postala pravomoćna, komentirao je moguće oduzimanje odličja riječima da “sve mora biti po zakonu”. Glavaš, nosilac cijelog niza odlikovanja, preduhitrio je takvu odluku. Javio se priopćenjem da predsjednik “više nema potrebu iščitavati presudu Vrhovnog suda za ratni zločin u Osijeku i donositi odluku o oduzimanju odličja” jer je sva svoja ratna odličja prodao jednome hrvatskom iseljeniku iz Australije za 100 tisuća kuna.

– Dodjela ratnih i mirnodopskih odlikovanja pitanje je časti, a ne metala od kojih je načinjeno odličje – komentirao je Josipović taj Glavašev postupak dodavši da Glavaš može “pokloniti, prodati, uništiti ili učiniti bilo što s metalnim odličjem kao fizičkim znakom časti, ali čast ne može ni prenijeti, ni prodati, ni otuđiti”.

Komentara 445

DU
Deleted user
11:46 20.08.2010.

Glavas..prodana dusa..cijena:100 tisuća kuna

ST
standup
15:19 19.08.2010.

..i posli cé se yugovicí , cúditi kada dobiju \"kotraudar\"??

OB
-obrisani-
16:48 19.08.2010.

Ajme meni Cincar je još ovdi! hahaha bit će da je sam u kući pa mu dosadno, nema akcije. Ajde Cincaru, obisi tu kremenadlu oko vrata i u park , vidit ćeš da će se neki pasonja zakaciti i bitt će sexa bar dok se tvoji ne vrate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije