Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbrka oko potpisa
Povratak na članak

Predsjednik HDP-a Nikola Petković nije potpisao Deklaraciju

Književnik Vladimir Arsenijević, valjda čelnik inicijative, duboko mi se ispričao zbog organizacijskog šlamperaja

Komentari 10

MO
mobitel20
03:10 31.03.2017.

Iz podugackog izmotavanja sasvim je razvidno da je doticni Nikola sudjelovao u izradi teksta. Ocito je da je suglasan s temeljnom nakanom autora, no eto, malo je nezgodno sto bi morao biti potpisan kao predsjednik Drustva tzv.hrvatskih pisaca...A o kolegama mu na rijeckom Sveucilistu, Radi Serbedziji,Ozrenu Pupovcu i jos nekima, ne bih ovom zgodom jer zastitnici projugoslavenstva odmah baniraju...Ne pada snijeg da prekrije brijeg...

VL
DU
Deleted user
08:09 31.03.2017.

Ako ovi pisci smatraju da je njihov zajednički jezik Yugoslavenski onda bi trebali i promjeniti ime društva kojeg predstavljaju u YDP, izgleda da je Raos puno prije ostalih vidio o kakvom se tu društvancu radi...

VL
ŠT
ŠtoReći
00:18 31.03.2017.

Što reći, nije prvi put kako se nađu imena onih koji nisu potpisali..

VL
MT
m.torres
04:00 27.09.2019.

Duboko sam razocaran izmotavanjem Petkovica, koji se pravda da nije lingvista - kao da je potrebno biti lingvista da bi se zakljucilo da govorimo zajednickim jezikom s cetiri dijalekta. Jezicki nacionalizam u Hrvata bez ikakve naucne osnove je verovatno jedan od najdrasticnijih primera te vrste u istoriji i ostace zanavek zabelezen kao velika sramota onih hrvatskih "intelektualaca" (citaj vecine) koji su mu se priklonili u karijeristicke svrhe, bas kao sto su predratni "intelektualci" cuvali i sticali polozaje clanstvom u KP.

VL
Avatar fijolica
fijolica
09:39 31.03.2017.

Pitanje je ima li takvih aljkavosti još. Iako, ako i ima, pogođene osobe nemaju ništa protiv da su njihova imena na taj, kako kaže dotični g. Petković, agitativni način našla svoje mjesto među potpisnicima.

VL
KL
kliker24
14:12 04.04.2017.

Al ja ne kužim kak na čelu pisaca i novinara imamo Srbina po nacionalnosti, kaj su Hrvati nepismena manjina u vlastitoj zemlji ?

VL
DI
Diesel
08:43 31.03.2017.

I neskolovani vide, cuju i znaju da je to jedan te isti jezik. Moze jezik imati i vise imena, ali to ne znaci da nije isti jezik. Bolje bi bilo da trosite vijeme na kako da ga zajednicki nazpvete.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.