Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudeći prema paprenim izjavama, kampanja će biti vruća

Predsjednički kandidati bez dlake na jeziku

kandidati
17.11.2009.
u 19:40

Kampanja počinje u četvrtak, a kandidati se već časte izjavama, ali zasad bez spominjanja afera. Svašta se obećava, po uzoru na Obamu, ali i zaboravljaju da on ima izvršnu vlast.

Moja će kampanja biti poštena, iskrena, otvorena i beskompromisna, najavio je potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, kako mu nitko ne bi mogao prigovoriti da nije bio upozoren na vrijeme. Nakon toga otvorio je rafalnu paljbu.

Cinizam na sve strane
Najviše je odjeknula jednostavnošću nabijena poruka kako bi on korupciju riješio tako što bi najprije uhitio pola predsjedničkih kandidata s bližom i daljnjom rodbinom, pajdašima i kumovima...

Tko taj jezik ne razumije? I tko od prosječnih Hrvata nije barem jednom upravo to poželio kad je pomislio na političare? Kajin je u izričaju najzapaljiviji, ali i ostali kandidati svaki dan pokazuju da nemaju dlake na jeziku. Službena kampanja počinje u četvrtak, a cinizam i poruke na rubu uvredljivosti lete na sve strane.

>>Pročitajte: Što kažu predsjednički kandidati jedni o drugima
– Retorika se svodi na osobno difamiranje jer se kandidati tako pokušavaju svidjeti biračima. Međutim, u tome još nema konkretna sadržaja. Udarci ostaju na površini i još se ne izvlače konkretne afere. No, čim netko to učini, pokrenut će lavinu. Zasad je šamaranje još bezazleno – ocjenjuje politolog Višeslav Raos. Zapaža da kandidati birače vabe obećanjima koja izlaze iz okvira ovlasti predsjednika države. Spominju da će otvoriti tvornice, povećati standard, razbiti korupciju...

Probili ustavne okvire
– Mnogi su pod dojmom Obame, ali zaboravljaju da on ima izvršnu vlast. On je u SAD-u ono što je u nas premijerka. Kandidati bi trebali pomoći biračima u odlučivanju tako što će i svoju viziju predsjednika RH staviti u okvire Ustava – kaže Raos.

Ključne riječi

Komentara 83

LP
lp
09:42 18.11.2009.

Zašto ti @mateom misliš da su ljudi sa srednjom stručnom spremom glupi? Je li Kajin dobar kandidat ili ne, ne znam ali to što ima SSS sigurno mu nije minus. S takvim stavom vrijeđaš sve svoje prijatelje, a možda i roditelje koji nemaju fakultet.

ST
starceda
09:50 18.11.2009.

Nek vas svaki dan slika i piše o vama pohvalno VEČERNJI ali narod hrvatski više neće biti prevaren izborom krivokletnog sadašnjeg predsjednika niti članove lijevog i desnog krila Saveza komunista SKH-SDP i HDZ- KRA DE ZE. Naš predsjednik države Hrvatske bit će Dr MIROSLAV TUĐMAN

ZL
zlatka
15:52 18.11.2009.

glagoljici pusa, prekrasan post!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije