Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović u Dalmaciji

Josipović dao novac ženi koja je prekopavala po kontejneru

josipović
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/3
03.02.2010.
u 14:15

Novoizabrani predsjednik danas je u Baškoj Vodi, Omišu i Splitu, gdje se susreće s građanima. Tvrdi da se ne brine oko toga hoće li biti novca za svečanost njegove inauguracije.

Ivo Josipović, novoizabrani hrvatski predsjednik, na turneji je u Dalmaciji. U Omišu je na traženje novinara komentirao činjenicu što nije osiguran novac za njegovu inauguraciju.

-  Takve stvari nisu u redovitom financiranju i mislim da će se to riješiti iz pričuve, ove ili one, svejedno. Mislim da to nisu veliki troškovi i da to neće biti nikakav problem - rekao je Josipović.

>>Josipovićevu inauguraciju trebao bi voditi Tarik Filipović

Govoreći o stanju u Sunčanom Hvaru, naglasio je da očekuje funkcioniranje pravne države, a najvažnijim smatra da hotelski kompleks bude u funkciji. Što se tiče tajnosti ugovora, rekao je kako ne bi smjelo biti tajno ono što se odnosi na javne financije.
- Možda to ne treba biti na prvoj stranici novina, ali za nadležna državna tijela koja obavljaju kontrolu ne smije biti tajni - istaknuo je. 

Pozdravi, rukovanje, čestitke, na svakom koraku. U šetnji splitskom Marmontovom ulicom, predsjednička svita naletjela je na stariju ženu koja je prekopavala po kontejneru.

- Bako, kako živite? - prišao joj je predsjednik s leđa i zagrlio je, na što se žena rasplakala i ispričala da ima 700 kuna mirovine, s kojima ne može ni režije platiti.
- Teško je i boce skupiti, ima nas puno koji ih tražimo - požalila se, a Josipović se okrenuo Mirandu Mrsiću i pokazao mu da joj da nešto novca.

Inače, današnje jutro za novoga predsjednika počelo je veselo. U Baškoj Vodi, zavičaju svojih roditelja, mnoštvu prijatelja, rodbine i znanaca s kojima provodi svako ljeto upriličio je mali koncert na klaviru. Otišao je s majicom s natpisom “Baškovođanin predsjednik” i umjetničkom slikom s motivima Baške Vode, za zid ureda na Pantovčaku.

U Omišu su pak njemu pjevali. Dok je razgovarao s gradonačelnikom Ivicom Škaričićem, u prizemlju zgrade Gradske uprave čekala ga je skupina učenika petog razreda Osnovne škole Josipa Pupačića. Čuli su da je predsjednik u gradu, a kako je škola preko puta, odlučili su ga doći pozdraviti.

- Ivo, jaavi seee! - odjekivalo je hodnicima kao na utakmici, a kada se predsjednik pojavio, dočekan je pljeskom i skandiranjem.

- Morat ćete otići s nama u školu, trebat će nam opravdanje što smo vas čekali - hrabro ga je pozvala Bruna iz V.b razreda.
- Neće biti nikakvih problema, sigurno ste me čekali tri sata - našalio se novoizabrani predsjednik.

Pohvalili su se kako među njima ima i pjevača, pa su, kako bi to dokazali, i zapjevali. Taman su se orili zadnji stihovi “... omiška je stina simbol nas Hrvata” kada je koncert prekinula nastavnica:

- Odmah u dvoranu! - pa je nakon pljeska i čestitki predsjednika susret za pamćenje završen.
- Ajme, kad čuju svi u školi što se dogodilo - jedva su čekali ispričati prijateljima.

Komentara 58

OB
-obrisani-
14:52 03.02.2010.

Jedva čekam kad će Josipović preuzeti nadgledanje borbe protiv korupcije. On zasigurno neće dozvoliti ni Kosorici ni Bajiću da unutarstranačke sukobe predstavljaju javnosti kao \"borbu protiv korupcije\". Vidjet ćemo u budućnosti kakav će odnos Predsjednik RH imati prema Kalmeti ii Vukeliću, a i MIlinoviću koji svojim budalaštinama stalno oštećuje proračun te valja gluposti iz dana u dan.......

OB
-obrisani-
15:40 03.02.2010.

Kruha i igara! ! !

MI
misterija
15:41 03.02.2010.

141 milijarda kuna je prebacena HDZ-u. Procitajte na www.necenzurirano.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije