Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet vojnicima

Predsjednica Grabar-Kitarović u nenajavljenom posjetu Afganistanu

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
20.05.2016.
u 07:55

"Za vrijeme kratkog boravka u Mazar-e-Šarifu i Kabulu, osim s pripadnicima hrvatskog kontingenta, predviđeni su susreti s afganistanskim dužnosnicima, zapovjedništvom misije Odlučna potpora te predstavnicima UN-a i NATO-a", navodi se u priopćenju s Pantovčaka.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otputovala je u nenajavljeni posjet pripadnicima hrvatskog vojnog kontingenta u Afganistanu, priopćeno je u petak iz predsjedničina ureda.

"Nakon službenog posjeta Iranu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Josip Buljević nenajavljeno su otputovali u posjet pripadnicima hrvatskog kontingenta misije Odlučna potpora u Afganistanu", kaže se u priopćenju.

U Afganistanu je trenutačno četvrti hrvatski kontingent (HRVCON) u misiji Odlučna potpora, nasljednici ISAF-a koji je okončan krajem 2014.

"Za vrijeme kratkog boravka u Mazar-e-Šarifu i Kabulu, osim s pripadnicima hrvatskog kontingenta, predviđeni su susreti s afganistanskim dužnosnicima, zapovjedništvom misije Odlučna potpora te predstavnicima UN-a i NATO-a", navodi se u priopćenju s Pantovčaka.

Zapovjednik 4. HRVCON-a je brigadir Mato Matanović, a kontingent čini ukupno 97 pripadnika. Uz 75 pripadnika OSRH, u njemu su i predstavnici zemalja Atlantske povelje, 17  iz Crne Gore, dva iz Albanije, dva iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Makedonije.

Ovo je drugi posjet Grabar-Kitarović Afganistanu otkako je predsjednica države. U svibnju prošle godine bila je u službenom posjetu toj zemlji. I tada je posjetila hrvatske vojske u Kabulu i Mazar-e-Šarifu, razgovarala s afganistanskim predsjednikom Ašrafom Ganijem i drugim dužnosnicima te zapovjednicima Odlučne potpore i civilnim predstavnikom NATO-a.

>>Evo kako je Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku obilježila rođendan predsjednika Tuđmana

>>Potvrđeni tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Hrvatske i Irana

Komentara 18

ST
Starotopoljanin
08:59 20.05.2016.

Gdje su se ova dva komentatora nasla,plitke pameti i glupih komentara.biti ce ona i u vasoj domovini jugi,ali kada zato budevrijeme,a to mozda nikada.nasa predsjednica je od vas pametnija i sa maramom pa i sa sminkom.zato bolje sutite jer ste pametniji.

DR
Drazen78
09:07 20.05.2016.

Daj razni stranacki botovi odj.. vise. Nevalja kad je u uredu,nevalja kad putuje,nevalja kad primi nekog,nevalja kad posjeti neku priredbu,itd. Daj si nadjite neki posao ili hobi ako ste toliko isfrustrirani,ako nemate zenu ili curu(mozda decka) pa patite od nedostatka s.xa pa platite nesto pa vam poslije bude lakse i mozda necete bit toliko ogorceni. I da nemojte ponavljati kriticke recenice, malo ih pocmite drugacije sastavljati da se barem ne kuzi tko i sta pise :-D

ZA
zahira45
11:36 20.05.2016.

Za nju nemam niti jednu pohvalnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije