Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masakr u francuskoj

Policija traga za vozačem koji je viđen kako bježi s mjesta zločina

francuska pokolj,alpe
Reuters/PIXSELL
07.09.2012.
u 14:22

Detektivi pokušavaju ući u trag čovjeku koji je nosio crnu majicu i vozio bijeli Peugeot

Policija koja u francuskim Alpama istražuje smrt četvero ubijenih traga za vozačem koji je viđen kako se udaljava s mjesta zločina, javlja Sky News. Detektivi pokušavaju ući u trag čovjeku koji je nosio crnu majicu i vozio bijeli Peugeot. Smatra se da je automobil naglo skrenuo na cesti u pokušaju da izbjegne ženu koja je u vozila automobil u drugom smjeru u srijedu popodne.

Francuski tužitelji objavili su da je obiteljska svađa oko novca moguć motiv stravičnog ubojstva britanske obitelji i francuskog biciklista koji se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme, javlja BBC.

Pedesetogodišnjak koji je identificiran kao Saad al-Hilli iz Surreya, njegova supruga Iqbal i njezina majka upucani su pokraj jezera Annecy u srijedu, a francuski biciklist koji se slučajno zatekao na mjestu zločina također je ubijen. U masakru je teško ozlijeđena osmogodišnja Zehab, a njena četverogodišnja sestra Zaina, koju je policija pronašla ispod majčina tijela, prošla je bez ozljeda. Obdukcija nad tijelima ubijenih bit će obavljena danas. Djevojčice koje su preživjele stravičan zločin nalaze se u bolnici pod policijskom zaštitom.

Kako navodi BBC, Saad al-Hilli i njegov brat Zaid svađali su se zbog obiteljskog nasljedstva koje je uključivalo kuću u Španjolskoj koju im je ostavio otac koji je umro prije dvije godine. Obiteljski prijatelj rekao je za BBC da su se braća svađala i nakon što je obiteljska kuća u Claygateu u Surreyu, koja je navodno bila u vlasništvu njihove majke, ostavljena Saadu.

Kako piše britanski Telegraph, francuske vlasti priopćile su da bi iza ubojstva zbog točnosti pucnjeva mogao stajati profesionalac. Al-Hilli, njegova supruga i njezina majka ubijeni su s dva metka u glavu, što upućuje na rad profesionalnog ubojice. Svjedoci su rekli da su čuli pucnjavu koja je trajala samo tridesetak sekundi. Francuski biciklist je Sylvain Mollier, 45-godišnji otac troje djece, koji je ubijen zato što se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme, a upucan je pet puta.

Komentara 13

OB
-obrisani-
15:56 07.09.2012.

e dali je mozda na pitanju nesto drugo no nasljedstvo i novac....nesto poput onih koje ponekad nazivaju teroristi i onda pozadi naljepe i etiketu kakvi teroristi-..nije valjda sve u novcu i nasljedstvu...dajmo razmislimo malo i o drugim ciljevima terorista

RE
@rea
15:56 07.09.2012.

Ako se zaista radi o nasljedstvu, čudno da je ubojica ostavio djecu na životu, ona su direktni nasljednici.

OB
-obrisani-
15:44 07.09.2012.

muslimanska obitelj, da je zidovska bilo bi antisemitizam..a ovako ostaje u okviru ubojstva za novac i nasljedstvo....ubojica je gadjao sve i djevocice malene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije