Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša udaraca

Pravoslavni pop u Zadru istukao dječaka (13)

petar jovanovic
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/3
27.04.2011.
u 09:30

Javor: Pet puta mi je udario sina po glavi, a onda ga je gurnuo niza stube. Jovanović: Nisam ga ni taknuo. Dječak je bježao i sam se ogrebao.

Protiv paroha pravoslavne crkve sv. Ilije u Zadru Petra Jovanovića zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu zbog napada i nanošenja ozljeda djetetu!

Slaven Javor, otac 13-godišnjaka, događaj je prijavio policiji.

– Nije ovo prvi put da mi je napao dijete. Njemu, kao, smeta buka djece, no ovo je stara zgrada, ovdje su drveni podovi i svaki se hod čuje. No, sve i da se skakalo u našem stanu koji je iznad njegova, to se ne rješava tako da udarate djecu. Pet puta mi je udario sina po glavi, a potom ga je i gurnuo niza stepenice. Na sreću, dijete je spretno pa nije palo na stepenice. Prijetio je on i prije i bacao štap za djecom, ali dosad je uvijek bila njegova riječ protiv moje. Naposljetku je ipak izudarao dijete – rekao nam je Slaven Javor ističući kako je stvarni razlog napada stan u kojem živi.

Sukob zbog stana
– On nas stalno napada i govori da je to stan Pravoslavne crkve iako je u njemu živio moj djed i imao stanarsko pravo. Mi smo dobili spor prije nekoliko godina da se ne moramo iseliti i tada je nastao problem. On se doselio 1999. godine, a koliko znam, u vrijeme rata živio je u Benkovcu. Odmah nakon dolaska počeo je pritiskati i prijetiti, a sada mi je napao i istukao dijete. Bili smo kod liječnika i nalaz sve potvrđuje – rekao nam je Slaven Javor te dodao da dijete ima nagnječenje glave, vrtoglavicu i da mu se povraćalo.

Paroh pravoslavne crkve sv. Ilije u Zadru protojerej stavrofor Petar Jovanović nam se javio na telefon i pristao razgovarati samo telefonski. On sve demantira i tvrdi da će podnijeti kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja.

Policija potvrdila napad
– Sve se dogodilo dan prije oko 19 sati kada su, po tko zna koji put, u stanu iznad mene skakali i vikali. Prvo sam nazvao telefonom i zamolio ih da se smire, a kada su dječak koji gore živi i njegov prijatelj izišli, moja supruga ih je pitala je li red tako se ponašati. Tada sam i ja izašao, a taj je dječak počeo bježati i mislim da se ogrebao.

Nisam ga ni taknuo i podnijet ću kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja. Taj stan je u vlasništvu Pravoslavne crkve, to piše svuda i to je sve što vam mogu reći – rekao nam je telefonski Petar Jovanović kojega nismo uspjeli pronaći u stanu, no otvorila nam je starija gospođa koja je rekla da je sve laž i da će se sve utvrditi na sudu.

U stanu iznad razgovarali smo s majkom dječaka koja nam je rekla da je paroh Petar Jovanović napao njezino dijete pred još jednom djetetom koje će sve posvjedočiti te da postoji i liječnički nalaz koji je još u policiji.

– Dovršili smo istraživanje nad 66-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je rukama po glavi izudarao 13-godišnjeg dječaka, inače svog susjeda – izvijestili su bez navođenja identiteta policajci.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Čaruga
Čaruga
23:45 27.04.2011.

svi osudjuju i svi sve znaju, kako smo pametni...!!! Mislim da svatko normalan moze od prilike zakljuciti pravu istinu svega a glupi jedu govna sa svojim komentarima.

MP
mparac3
00:18 29.04.2011.

Da je deriste dobilo po usima, Slaven bi nesumnjivo fizicki nasrnuo na popa, nu nije, pa samo kokodace....... Jedno je stanarsko pravo, a sasvim drugo vlasnicko pravo.... Ja, osobno, vise vjerujem ovome popu, pa makar on i bradu nosio, negoli razularenom deristu (ili vise njih) i (jugo)Slavenu, koji je svoje gnjezdo svio na tudjoj imovini......

IB
istina_boli
09:06 29.04.2011.

Bas me zanima kakva bi bila reakcija vecine ljudi kad im nad glavom tutnjij razulareni divljak. To deriste ce vec sutra prebijat nevine ljude po cesti jer ocigledno nema od koga da nauci postivati i osjecaje drugih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije