Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obitelj se protivila

Prava ljubav: Stogodišnjaci sa Svilaje u braku već 83 godine!

maovice
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/4
23.10.2013.
u 11:08

Zaljubili su se dok su na planini čuvali blago, a njihova ljubav traje punih osam desetljeća

Bračni par Batalić iz Gornjih Maovica na Svilaji u braku su dugih 83 godine. Ivan (101) i Anka (100) zaljubili su se dok su na planini čuvali blago, a njihova ljubav traje, evo, punih osam desetljeća, pišu 24 sata.

Ivan je Anku morao "oteti" uz pomoć nekoliko prijatelja jer se njena obitelj protivila ženidbi. Braća su potom došla po nju, no Ivan je zapucao iz kubure i morali su se kući vratiti bez Anke.

– Nije me moj Ivan htio dati, a nisam ni ja htjela od njega otići – kaže Anka, koja se za Ivana udala početkom 1931. godine. Rodila je desetero djece, od kojih je troje umrlo u djetinjstvu. Unuka, praunuka i šukununuka imaju toliko da im se ne mogu sjetiti broja.

U Maovicama žive gotovo cijeli život, osim u razdoblju tijekom Domovinskog rata, kada su im kuću zapalili četnici. U nju su se vratili prije sedam godina, a u starački dom ne žele. O njima se brine kći koja živi u Omišu, a općina Vrlika pomaže ih s tek 500 kuna socijalne pomoći.

>>Znate li vi koja je prava priroda ljubavi i zaljubljenosti?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije