Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biramo 14. travnja

Milanović: Nesposobni tvrde da je rok za izbore prekratak

Zoran Milanović portal (1)
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
01.03.2013.
u 12:10

- Mjesec i pol dana je više nego dovoljno za informiranje birača, za one koji znaju što hoće i kako hoće - rekao je o kratkom roku do izbora Milanović.

Premijer Zoran Milanović komentirao je danas objavu predsjednika Josipovića da će se izbori za Europski parlament održati 14. travnja, odvojeno od lokalnih izbora.

Milanović je rekao da podržava odluku da izbori budu 14. travnja te dodao da sredstva za izbore nisu problem, jer ona postoje u proračunu. Naglasio je da su postojala dva razloga da bi se spajali europski i lokalni izbori, prvi je je bio ušteda, a drugi odaziv.

- Demokracija košta, što bi bilo kada bi predložio da se svi izbori održe na isti dan svake četiri godine - rekao je premijer. Kada je riječ o mogućem problemu odaziva premijer je izjavio kako je to "naš problem" odnosno problrem onih koji nisu u stanju privući i osigurati veću izlaznost.

- Idemo na izbore, znamo kad su - rekao je Milanović i rekao da oni koji izlaze na izbore moraju motivirati građane. - Mjesec i pol dana je više nego dovoljno za informiranje birača, za one koji znaju što hoće i kako hoće - rekao je o kratkom roku do izbora Milanović.

- Neke stranke i političari su nesposobni motivirati svoje birače pa govore da je rok kratak - rekao je Milanović i dodao da očekuje mali odaziv na Europske izbore. Pozvao se na primjer Slovačke gdje je na prve izbore za Europski parlament izašlo samo 17 posto birača.

"Odlučujemo o svojoj široj domovini Europi"

Ministrica vanjskih i europskih poslova te potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić komentirala je današnju objavu da će se izbori za Europski parlament održati odvojeno od lokalnih izbora, 14. travnja.

– Moje je mišljenje otpočetka bilo da je važno da se izbori za Europski parlament, koji su prvi, održe posebno. Oni su neka vrsta testa ili probe za opće europske izbore koji će se sljedeće godine održati u svih 28 zemalja članica. Ide se po drukčijem modelu s preferentnim glasovima, po prvi put u Hrvatskoj, a sve su to razlozi da se održe posebno, da im se na taj način da i na važnosti i pozivam sve građane i građanke da izađu na europske izbore – kazala je Pusić.

Kazala je da nam ti izbori omogućuju "da odlučujemo o svojoj široj domovini Europi koja ima veliki utjecaj na našu užu domovinu Hrvatsku".

HSS smatra da se na odvojene izbore bespotrebno rasipa novac iz državnog proračuna.

''HSS smatra kako je datum izbora hrvatskih zastupnika u Europski parlament zakazan za 14. travnja ishitren te strahujemo kako na ovakav način Hrvatsku u konačnici neće zastupati najkvalitetniji ljudi.'', priopćeno je iz te stranke.

>>Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja

Komentara 12

DP
Dioklecijanova palaca
12:45 01.03.2013.

Izbori trebaju biti odvojeni.

Avatar Axel
Axel
12:48 01.03.2013.

I kazu nema novaca...ko li bi im vjerovati mogao!? Generalni strajk te paraliza drzave dok ne odu sa vlasti!!!!!

DI
discovery
12:18 01.03.2013.

Možda njena šira domovina je EU, moja je jedina i isključivo Hrvatska, za koju sam se borio, za koju sam ranjavan, za kojju sam izgubio dio obitelji i podosta prijatelja.Svi koji misle da im je EU domovina tako se i ponašaju i rasprosavaju i uništavaju Lijepu našu.Sve njih bi trebalo protjerati iz Hrvatske, a prije im oduzeti sve što su opljačkali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije