Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJ

Lorencin: Do kraja godine imat ćemo obvezujuće ponude za Kupare

Darko Lorencin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.09.2014.
u 11:30

Lorencin je na sjednici rekao kako je riječ o investiciji vrijednoj najmanje 100 milijuna eura

Ministar turizma Darko Lorencin nakon sjednice Vlade održao je konferenciju za medije o raspisivanju međunarodnog natječaja za obvezujuće ponude za lokaciju Kupari I.

Lorencin je rekao da je riječ o vrlo kompleksnom projektu, punom "nevidljivih" radnji koje je trebalo ispuniti kako bi investitor dobio čistu nekretninu. Kupari se sastoje od četiri cjeline, a Kupari I. je najveći dio, koji se sastoji od četiri hotela.

Kriteriji za odabir ponuda su visine naknada za pravo građenja, za zakup Hotela Grand te koncesiju na pomorskom dobru, zatim visina i kvaliteta ulaganja, brand koji preuzima projekt, plan zapošljavanja te doprinos razvoju okruženja.

Uvjeti za investitore su iskustvo u projektima s pet zvjezdica, dokaz o financijskoj sposobnosti, poslovni plan za deset godina te realizacija u roku od 48 mjeseci.

Sabor bi u roku mjesec dana trebao potvrditi odluku o raspisivanju natječaja, a do kraja godine imat ćemo obvezujuće ponude, rekao je Lorencin.

Podsjetimo, Lorencin je na sjednici Vlade rekao kako je riječ o investiciji vrijednoj najmanje 100 milijuna eura te kako je cilj izgradnja hotela s četiri i pet zvjezdica i 1500 kreveta.

Prijenos uživo možete pratiti na našem portalu:

 

>> Projekt za razvoj turizma: Dajte Kupare braniteljima

Komentara 1

DU
Deleted user
11:24 25.09.2014.

Koliko bi se samo novaca moglo ušparati ili usmjeriti tamo gdje je potrebnije kad bi se ukinulo ovo nepotrebno ministarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije