Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji nesreće

Na Istarskom ipsilonu vozio u suprotnom smjeru i na mjestu poginuo

Istarski Ipsilon
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
04.08.2022.
u 11:10

Istarska policija u četvrtak je izvijestila da je vozač ušao na autocestu na prometnom čvoru Lupoglav te se polukružno okrenuo i nastavio vožnju nazad prema Lupoglavu.

U prometnoj nesreći koja se u srijedu iza 22 sata dogodila na Istarskom ipsilonu kod naselja Dolenja Vas poginuo je 59-godišnji vozač opela, pulske registracije, koji je autocestom od tunela Učka prema Lupoglavu vozio u suprotnom smjeru.

Istarska policija u četvrtak je izvijestila da je vozač ušao na autocestu na prometnom čvoru Lupoglav te se polukružno okrenuo i nastavio vožnju nazad prema Lupoglavu.

Dolaskom do zavoja, gdje je preglednost ceste nedovoljna, ugrozio je promet vozila iz suprotnog smjera i sudario se s audijem zagrebačke registracije koji je iz pravca Lupoglava vozio 35-godišnjak. Od siline udarca, automobili su se odbili i udarili u zaštitnu ogradu.

Vozač opela je na mjestu nesreće preminuo te je njegovo tijelo prevezeno na patologiju pulske bolnice radi obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti. Vozač audija prevezen je u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Za vrijeme obavljanja očevida, od 22.40 do 3.40 sati, promet je južnim kolnikom autoceste od prometnog čvora Vranja do prometnog čvora Lupoglav bio je u prekidu te se odvijao obilaznim pravcima, kažu u policiji.

Vožnja u suprotnom smjeru jedan je od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti te vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba.

Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama najčešće je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom vozača zbog premorenosti, neiskustva u vožnji autocestom ili  alkohola, a znatno rjeđe se radi o nepoznavanju ili nedostacima prometne signalizacije, upozorava istarska policija.

VIDEO: Za podizanje putovnice izrađene žurnim postupkom u zagrebačkoj Petrinjskoj čeka se i po dva sata!

Komentara 2

DU
Deleted user
16:12 04.08.2022.

Ima ih koji to namjerno čine radi uzbuđenja. Moj prijatelj je vozio golfa autocestom kroz Liku i naišao na jednog takovog....Nije bilo sudara ,srećom...

MO
modovisisajteMaraschino
11:38 04.08.2022.

to mi nikad nije jasno kako može voziti u suprotnom smjeru, ne razumijem taj način razmišljanja. pa kao prvo imaš prometne znakove koji te vode, zatim vidiš kako su postavljeni i okrenuti znakovi, zatim vidiš da ti je sa desne strane još jedna cesta što je apsolutno znak za uzbunu ako si već "promašio" znakove i naravno ako ima traka za zaustavljanje ako ti je s lijeve strane pa nisi englez. ali vrhunac gluposti je da uđeš na autocestu i onda se polukružno okreneš i voziš u suprotnom smjeru. to je (samo)ubojica. no taj dio Ipsilona nema trake za zaustavljanje i dvosmjerni je promet što mi totalno nije jasno kako dođeš na ideju da ideš voziti krivom stranom ceste na dvosmjernoj magistrali. mislim da puno vozača je kupilo vozačke, nema drugog objašnjenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije