Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICAJAN CILJ

Poznata švicarska kompanija plaća roditeljima bonus do 15.000 eura, pogledajte što je uvjet

Pixabay
28.09.2021.
u 10:31

Svojim novim programom tvrtka želi svojim zaposlenicima pružiti priliku da u budućnosti podijele plaćeni i obiteljski posao u partnerstvu – što također žele mnogi očevi.

Diljem svijeta još uvijek vlada neravnopravnost kad je riječ o roditeljskim dopustima, a znatne razlike u tome postoje i u Njemačkoj. 

Analiza njemačkog Saveznog zavoda za statistiku pokazuje da većina očeva s djecom mlađom od šest godina ima posao s punim radnim vremenom, dok oko 73 posto zaposlenih majki s djecom u vrtiću radi s nepunim radnim vremenom.

Majke se zbog skraćenog radnog vremena odriču dijela svoje zarade i mirovinskog osiguranja, već se često odlučuju i na prekid karijere. Švicarska farmaceutska tvrtka Roche najavila je program kojim to želi spriječiti, piše Fenix-magazin

Roche je najavio da će svojim zaposlenicima u Njemačkoj isplatiti bonus od 10.000 do 15.000 eura ako oba roditelja rade istovremeno s nepunim radnim vremenom.

Preduvjet za to je smanjenje radnog vrijem na 28 do 32 sata tjedno unutar prve četiri godine djetetova života – najmanje godinu dana. Zauzvrat, tvrtka plaća tu jednokratnu potporu. Ponuda se primjenjuje i ako je samo jedan roditelj zaposlen u Rocheu u Njemačkoj.

Svojim novim programom tvrtka želi svojim zaposlenicima pružiti priliku da u budućnosti podijele plaćeni i obiteljski posao u partnerstvu – što također žele mnogi očevi.

- Naš novi program stvara veću ravnopravnost tržišnog natjecanja i jednake mogućnosti u radnom okruženju i aktivno se suprotstavlja problemu prekida karijere - objasnila je Silke Heinrichs, menadžerica za raznolikost i inkluziju u njemačkom Rocheu u priopćenju za javnost.

- Na ovaj način stvaramo osnovu za daljnje promicanje ženskih talenata uz pomoć ove jednakosti - nadometnula je. 

VIDEO: Mama medvjedica i četiri medvjedića igrali se uz cestu kod Otočca

 

Ključne riječi

Komentara 2

SO
Sir Oliver
17:06 28.09.2021.

I sto to znaci ljudima u HR? Nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije