Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razdvojila ih

Pozdrave se – ako baš moraju

hsp
01.11.2010.
u 17:39

Politika je razorila i dugogodišnje prijateljstvo gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare i nekadašnjeg prvog čovjeka gradskog HSP-a, a danas dopredsjednika HSP-a Ante Starčevića Tomislava Vlajnića.

Pravo se prijateljstvo teško može razbiti. Treba ga razlučiti od političkog prijateljstva. Druga je to kategorija – uzvratio je počasni predsjednik HSP-a i bivši gradonačelnik Osijeka Anto Đapić na pitanje o prijateljstvima koje je uništila politika. U njegovu slučaju, s Gordanom Matkovićem, ali i Branimirom Glavašem.

 

Ostali ožiljci

 

– I Ruža Tomašić... – dometnuo je. S Glavašem, kaže, nikad nije bio prijatelj već su bili politički partneri pa u tom slučaju nema emotivnih ožiljaka. U slučaju s Matkovićem, vrijeme čini svoje, no okretanje leđa R. Tomašić itekako ga je pogodilo. – Ne zamjeram nikome već sebi što nisam dobro procjenjivao. S Ružom je to bilo više od političkog prijateljsva pa je i gore nego s Matkovićem. On je uvijek pokazivao bunt što mi je bilo simpatično dok je R. Tomašić bila moj proizvod. Ulagali smo u nju, a ona se rastala bez riječi – kaže Đapić. G. Matković je napuštanjem HSP-a zahladio odnose i s predsjednikom stranke Danijelom Srbom, jednim od prvih susjeda.

 

– Komuniciram s obojicom. To naravno nije više kao nekada. S Danielom je kompleksnije jer osim stranačke suradnje 18 godina, u istoj ulici živimo 15 godina, druže nam se žene, djeca. Nedavno smo bili zajedno na lokalnom ručku tako da prijateljstvo nije puklo – kaže Matković. Ipak, dodaje, sigurno je da je bilo pucanja prijateljstava zbog politike, no sve ovisi i od toga što je tko očekivao. Da je njega i Matkovića teško svrstati u kategoriju uništenog prijateljstva, smatra i predsjednik HSP-a Daniel Srb. – Nismo u lošim odnosima, niti smo se ikad posvađali. Istina je da nismo tako često na zajedničkim aktivnostima. No, nismo za tu tezu dobar primjer – kaže on.

 

Politika je razorila i dugogodišnje prijateljstvo gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare i nekadašnjeg prvog čovjeka gradskog HSP-a, a danas dopredsjednika HSP-a Ante Starčevića Tomislava Vlajnića. Dvojica liječnika poznaju se već 34 godine, još iz srednje medicinske škole, zajedno rade u Općoj bolnici, ali “puklo” je prije dvije godine.

 

Puklo nakon 34 godine

 

– Ne želim komentirati naš odnos, prvenstveno treba pitati Vlajnića zbog čega se prodao u politici i uništio prijateljstvo – rekao je Duspara. Do zahlađenja je, uzvraća Vlajnić, došlo unatoč tomu što je, tvrdi, on postavio Dusparu na mjesto gradonačelnika. – Nema više kućnih posjeta i druženja, a ja za to zasigurno nisam kriv. Duspara se počeo vladati kao feudalac, grabeći za sebe sve što stigne. Politika spaja ali i razdvaja ljude – zaključuje Vlajnić.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brkica2
03:51 04.11.2010.

VLAJNIĆ: \"Duspara se počeo vladati kao feudalac, grabeći za sebe sve što stigne. \" Iz gore citirane rečenice sve se vidi i dakako maska je pala. Vlajnić je umislio da Duspara mlati lovu za sebe, a njega nije ništa zapalo.o. I tu je puklo \"prijateljstvo\". U politici nema prijatelja, sve je farsa, laž, obmana. Samo, takve tvdnje Vlajnić treba i materijalno dokazati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije