Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORE KONTEJNERI

Požar u turskom lučkom gradu bijesni već drugi dan

Fire Breaks Out In Iskenderu Port After Quake - Turkey
Foto: Depo Photos/ABACA/ABACA
1/9
07.02.2023.
u 09:28

Izvješća kažu da su požar izazvali kontejneri koji su se prevrnuli tijekom snažnog potresa koji je u ponedjeljak pogodio jugoistočnu Tursku

Još uvijek se zbrajaju stravične posljedice razornih potresa koji su jučer pogodili Tursku i Siriju. U luci u gradu Iskenderunu izbio je požar koji niti danas nije pod kontrolom.Televizijske slike u utorak pokazale su gusti crni dim koji se diže iz zapaljenih kontejnera u luci Iskenderun na Sredozemnom moru.

Izvješća kažu da su požar izazvali kontejneri koji su se prevrnuli tijekom snažnog potresa koji je u ponedjeljak pogodio jugoistočnu Tursku. Turska državna agencija Anadolu rekla je da brod obalne straže pomaže u gašenju požara, prenosi Associated Press.

Broj žrtava jučerašnjih potresa popeo se na skoro 5.000, dok je ozlijeđenih više od 20.000. Napori spasilačkih službi da pronađu preživjele u ruševinama otežani su zbog hladnoće i kiše. U Turskoj je proglašena sedmodnevna žalost.

VIDEO Dron snimio katastrofalne posljedice potresa u Siriji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije