Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ POŽAR

Pilao željezo, pa uzbunio četiri kanadera i 50 vatrogasaca

požar, kanader (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/4
08.07.2010.
u 19:28

Policija privela mještanina koji se nehajno koristio električnom brusilicom, pa je usput spalio 25 hektara niskog raslinja i borove šume - požar ugašen danas u 11 sati.

ŠIBENIK, GREBAŠTICA - Zbog brušenja i rezanja željeza u dvorišu svoje kuće, 35-godišnjak iz Grebaštice je zapalio veliki požar u kojem je spaljeno oko 25 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a u čijem je gašenju gotovo čitav dan sudjelovalo 50 vatrogasaca i čak četiri protupožarna zrakoplova kanadera. Policija je uhitila i 'kriminalistički istražila' 35-godišnjaka , pa je onda osumnjičen za kazneno djelo 'dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom'.

Kako je utvrđeno, osumnjičeni je oko 15.45 sati rezao željezo, a pola sata kasije je zamijećen požar i pozvani su vatrogasci. Zbog jakog vjetra i nepristupačnog terena gašenje je bilo vrlo otežano, a jednim su dijelom bile ugrožene i obližnje kuće.

U Grebaštici su tako turisti i mještani sa zebnjom svjedočili neobičnom prizoru u kojemu su kanaderi prikupljali more za gašenje požrar nedaleko od kupača i brodova.

Policija nadalje ističe kako je čovjek s brusilicom nepravilno postupao i nije koristio zaštitna sredstva, te je izazvao opasnost za živote ljudi i imovinu većih razmjera.

Požar je lokaliziran oko 20.30 sati, a proglašen je ugašenim tek danas u 11 sati.

Ovaj događaj je svojevrsno upozorenje za one koji ne razmišljaju o mogućim katastrofalnim posljedicama nehajnog rukovanja s vatrom, gorivom i strojevima, ili pak one koji rado bacaju opuške iz automobila, bezumno roštiljaju na otvorenom i tome slično.

 

Ključne riječi

Komentara 4

SH
shooter
14:46 10.07.2010.

Opet nije shvaćeno , piljenjem je nemoguće izazvati požar ,pa zar je to tako teško?

SH
shooter
17:35 09.07.2010.

Ne govori se ili piše \"pilao\" nego pilio ali uopće nije ni jedno ni drugo jer piljenjem se ne proizvode iskre. Ja ne znam stvarno kaj je tim urednicima kaj oni nemaju gimnaziju ili nekaj slično. Novinari još i mogu baljezgat u žaru borbe.

KR
krilnik2
19:46 09.07.2010.

zapalio veliki požar /****************/ doticni je \"zapalio raslinje\" i time PROUZROCIO veliki pozar. Pozar se ne moze zapaliti, jer on vec gori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije