Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetna shema

Povratak "Jadranskih susreta" pod novim imenom – "Jadranske igre"

klapa cambi
pixsell
13.06.2011.
u 15:09

Uz "Jadranske igre" Zabavni će program već početkom srpnja, točnije 9. srpnja, na 2. programu u 20 sati prikazati snimku "Eurovizijskog natjecanja mladih plesača" iz Osla

Ususret ljetnoj shemi Zabavni program HTV-a otkrio je danas čime Hrvatska televizija ovoga ljeta kani zabaviti gledatelje. Kao najveći ljetni projekt Zabavnog programa HTV-a njegova urednica Elizabeth Homsi najavljuje "Jadranske igre", inačicu negdašnjih kultnih "Jadranskih susreta", koje će gledatelji moći pratiti svake nedjelje na 1. programu u udarnom terminu, i to u kolovozu i prvog vikenda u rujnu.

Riječ je o show-programu turističko-zabavnog karaktera za sve uzraste i cijelu obitelj te o projektu regionalnog karaktera, kojem je cilj turistička i regionalna promidžba Hrvatske, a koji će HRT realizirati u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom.

U Jadranskim igrama sudjelovat će 2080 natjecatelja

– Uz turneju po 32  top-turističke destinacije na jadranskoj obali, uz sudjelovanje 256 natjecateljskih ekipa i 2080 natjecatelja koji će proći pretkvalifikacije da bi najbolji stigli do četiri poluzavršnice i velike završnice, želja nam je kroz zabavni sadržaj jadranskih igara afirmirati i hrvatsku tradiciju pa će stoga u sklopu cijelog projekta biti predstavljen i projekt "Vrijedne ruke", usmjeren na promidžbu tradicijskih i umjetničkih obrta, domaće radinosti te posebno lokalnog zanatstva. HTV će kroz svoje emisije Hrvatsko uživo i Dobro jutro, Hrvatska redovito pratiti aktualnosti pretkvalifikacijskih natjecanja u srpnju kako bi gledatelji mogli spremno ući u najnapetije predfinalne emisije koje nas izravno očekuju u kolovozu – i to u Pagu, Crikvenici, Fažani, Kaštelu i Biogradu – naglasila je Homsi.

Sam sadržaj čini novo i moderno izdanje igara čija tradicija na području hrvatske obale, a posebice manjih mjesta, seže u daleku prošlost. Tako će se u samim natjecanjima naći neke od igara kao što su "Leteći vaterpolo", "Spašavanje turistkinje", "Blago", ali i one svima dobro poznate tradicijske igre poput potezanja konopca i utrke magaraca. A natjecateljski dio bit će obogaćen i popratnim zabavno-glazbenim programom.

Festivali i nova Ljetna slagalica

Uz "Jadranske igre" Zabavni program već će početkom srpnja, točnije 9. srpnja,  na 2. programu u 20 sati prikazati snimku "Eurovizijskog natjecanja mladih plesača" iz  Osla, na kojem je među 10 zemalja i Hrvatska imala svog predstavnika, Grigora Baždara. Riječ je o bijenalnom međunarodnom natjecanju spajanja modernog i klasičnog plesa za plesače od 15 do 20 godina.

Od glazbenih događanja Zabavni program prvog vikenda u srpnju prenosi i finalnu večer 51. Splitskog festivala na Prokurativama te jubilarni 45. festival Dalmatinskih klapa – Omiš 2011. (23. srpnja), kao i Večer dalmatinskih šansona Šibenik (20. kolovoza), izravno na 1. programu. A 5. kolovoza prigodnim programom zbora i Tamburaškog orkestra HRT-a obilježit će se i Dan domovinske zahvalnosti u Kninu.

Osim glazbenih događanja tijekom ljeta HTV će gledateljima pružiti i ležerne sadržaje poput "Ljetne slagalice", u kojoj će poznata novinarska i urednička lica HTV-a ugostiti zanimljive sugovornike kroz široku lepezu zanimljivih tema. Uza sve to Zabavni program HTV-a u velikim je pripremama za novi jesenski kviz "Sve u 7" s Tarikom Filipovićem i novi glazbeni show "Pjevaj moju pjesmu" s Miroslavom Škorom u voditeljskoj ulozi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije