Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani ministrima

'Složit ću se sa svim mjerama, ali prvo vi skrešite svoje plaće!

Slavko Linić
Screenshot/YouTube
29.09.2013.
u 21:40

Vlada je na Facebooku građanima objašnjavala razloge novih mjera, a oni u komentarima kritizirali odgovore ministara.

Zašto se povećava međustopa PDV-a? Što je s trošarinama? Kada će se početi kažnjavati neisplata plaća? Potpredsjednici Branko Grčić i Milanka Opačić te ministar Slavko Linić odgovorili su na vaša pitanja! - tim je rečenicama na svom službenom Facebook profilu Vlada RH najavila odgovore ministara na pitanja građana. 

No, većina reakcija na objašnjenja ministara nisu bila blagonaklona. Vlada na svojim Faceboom statusima i inače ima puno negativnih komentara, a sada su posjetitelji kritizirali najnovije Vladine mjere. 

- Odgovoran i pošten ministar bi podnio ostavku nakon što je svojom pogrešnom odlukom povećao deficit i napravio minus od 3 milijarde kuna u proračunu, jer nije bio sposoban izračunati utjecaj smanjenja stope PDV-a na ugostiljske usluge sa 25 na 10 %, te je na taj način pogodovao vlasnicima kafića i restorana, iako oni nisu smanjili svoje cijene i tako povećali konkurentnost gospodarstva. Na taj način 3 milijarde kn nisu ušle u proračun, već ih je ministar financija darovao ugostiteljima i sada umjesto da prizna svoju grešku i odstupi sa dužnosti, taj isti ministar želi nadoknaditi minus još glupljom odlukom o povećanju stope PDV-a na kruh, mlijeko, šećer, ulje, dječiju hranu... - glasi jedan od komentara na Vladin video. 

'Ministri, skresite i vi svoje plaće!'
Neki bi i podržali Vladine mjere, ali pod uvjetom da Vlada prvo krene - od sebe. 

"Ok, složit ću se svim mjerama štednje, makar završili na kruh i vodu, složit ću se svime što vi predlažete samo da Hrvatska izadje iz g***a u koje su je bacali godinama svi koji bi se domogli političkih fotelja, al samo i jedino pod jednim uvjetom: u mjerama štednje da učestvujete i vi! SKRESITE VAŠE PLAĆE - stoji u drugom komentaru.

Više ubrati na teret gospodarstva
Inače, troje ministara odgovaralo je na pitanja građana, koje su postavili preko Twittera, o novim mjerama kojima Vlada pokušava obuzdati deficit proračuna i javni dug, a koje su ovog tjedna predstavljene u smjernicama ekonomske i fiskalne politike za razdoblje od 2014. do 2016. godine.

Na pitanja su odgovarali ministri Branko Grčić, Milanka Opačić i Slavko Linić. Ministar financija Slavko Linić na pitanje zašto se povećavaju porezi, ako se zna da će to utjecati na pad potrošnje kazao da "taj porast neće utjecati na porast cijena".

- To neće utjecati na veće cijene i pad potrošnje. Taj porast će gospodarstvu značiti malo više davanja za porez, a manje dobiti. Očekujemo da ćemo ubrati više ne na teret građana nego gospodarstva - rekao je Linić.

Ostale odgovore ministara pogledajte u snimci.

>>Dva izlaza za Vladu: Ili hitno prodati autoceste ili moliti pomoć EU

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije