Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud

"Povlašteni" sin našeg konzula u BiH mora 4 godine u zatvor

juras
VL
21.03.2010.
u 19:20

Vrhovni sud utvrdio je da mu nije dovoljno cijenjeno priznanje, isprika žrtvama pet pljački, kajanje, ovisnost i što je otac djeteta

Liječnik Ante Juras (40), pripadnik Ministarstva obrane od 2005. godine do otpuštanja 2009. godine i sin generalnog konzula u BiH Josipa Jurasa (nekadašnjeg zamjenika ministra Gojka Šuška i HDZ-ova ministra rada, socijalne skrbi i obitelji), osuđen je na četiri godine zatvora te se mora liječiti od ovisnosti o drogi.

Vrhovni mu je sud kaznu izrečenu na zagrebačkom Županijskom sudu smanjio za jednu godinu.

Riječ je o slučaju koji su mediji potkraj 2008. godine istaknuli kao skandal jer Ante Juras, unatoč pet razbojstava, nije bio pritvoren. Naknadno je to ipak učinjeno, a poslije mediji taj slučaj više nisu pratili. Uhićen je 16. prosinca 2008. godine u pljački trgovine, pa je priznao još četiri pljačke. Pljačkao je nožem ili bodežom. Oslobođen je plaćanja troškova postupka.

Vrhovni sud utvrdio je da mu Županijski sud nije dovoljno olakotnim cijenio priznanje, to što je nadoknadio štetu uz ispriku trgovkinjama, što se pokajao, što je kao ovisnik bio smanjeno ubrojiv te što je otac maloljetnog djeteta.

Ključne riječi

Komentara 6

EU
EUfan
21:33 21.03.2010.

Jeb***, još malo pa ćemo tražiti poštenog HDZ-ovca sa sviječom!

DU
Deleted user
20:07 21.03.2010.

Najviše potresan detalj u ovoj toploj diplomatskoj priči je : sin NAŠEG konzula... Kad vidim ovo: NAŠEG nekako mi zasuzi oko, baš kao što mi zasuzilo i na Juricu koji spiskao na desetke tisuća dolara drž. novca kockajući se u Las Vegasu.

DA
damirtankovic
19:50 21.03.2010.

@jura-100 slažem se sa tobom, ali ne može biti sa 40 god. mladunče već KAPITALAC !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije