Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dorh izvijestio

Povlače se sve serije hrvatskog dodatka prehrani

Razne tablete
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
04.11.2022.
u 16:17

Proizvođač je odlučio povući sve serije spomenutih proizvoda s valjanim rokom koje nisu obuhvaćene prijašnjim povlačenjem kako bi se osigurala maksimalna sigurnost

Državni inspektorat Republike Hrvatske izvijestio je da se povlači dodatak prehrani Lectranal, a riječ je o svim serijama s valjanim rokom Lectranal kapsula 60 kom, Lectranal acute kapsula 30 kom, Lectranal acute 20 kapsula, priopćila je u petak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Proizvođač Milsing d.o.o. iz Velike Gorice odlučio je povući sve serije spomenutih proizvoda s valjanim rokom koje nisu obuhvaćene prijašnjim povlačenjem kako bi se osigurala maksimalna sigurnost, dodaje se u priopćenju

Proizvodi koji su bili obuhvaćeni prijašnjim povlačenjem zbog utvrđenog mikotoksina –  okratoksina A u sirovini korištenoj u njihovoj proizvodnji nisu u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te utvrđivanju postupaka u području sigurnosti hrane.

Komentara 2

PO
poluprovokator
18:29 04.11.2022.

Ne razumijem zašto bi itko ovo uopće pio? Pojedi jabuku, mandarinu i 10 badema/lješnjaka/oraha- korisnije i zdravije.

BE
Beyonder
16:32 04.11.2022.

Znači kupili tablete u nekoj kineskoj vukojebini i samo naljepili nove etikete. Vjerodostojno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije