Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVOREN PREDMET

Povjerenstvo za sukob interesa: Grlić Radman zatražio je mišljenje kako ispuniti imovinsku karticu

Atena: Grčki ministar vanjskih poslova Giorgos Gerapetritis primio je  Gordana Grlića Radmana
Foto: OSTAS TZOUMAS / EUROKINISSI
1/3
14.09.2023.
u 15:42

Ministar je od stupanja na funkciju, 2019. godine, do 2023., primio dividende u iznosu od 2.11 milijuna eura, a u svoju imovinsku karticu, iako je morao, nije unio te podatke

Glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Mia Jurinić potvrdila je Hini da je u srijedu ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman od tog tijela zatražio mišljenje kako ispravno ispuniti svoju imovinsku karticu. “Ministar Grlić Radman zatražio je mišljenje koje se odnosi na popunjavanje imovinske kartice. (...) U smislu, ne točno treba li unijeti, nego na koji način, ako je pogrešno unio, to ispraviti i kako dalje postupati”, rekla je Jurinić dodavši da Povjerenstvo ima 15 dana da izda mišljenje Grliću Radmanu. 

Upravo zbog ministrove imovinske kartice, Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa jučer je otvorilo predmet. Prema pisanju portala Index.hr, ministar Grlić Radman u nju do sada, od početka svog mandata, nije unio podatke o isplaćenim dividendama iz tvrke Agroproteinka, čiji je suvlasnik. 

Ministar je od stupanja na funkciju, 2019. godine, do 2023., primio dividende u iznosu od 2.11 milijuna eura, a u svoju imovinsku karticu, iako je morao, nije unio te podatke.  Također, tvrtka Agroproteinka dobila je, još 2017. godine, koncesiju od Ministarstva poljoprivrede za odvoz i zbrinjavanje lešina uginulih životinja, a na račun toga je samo 2023. tvrtka od ministarstva prilima 4.35 milijuna eura.

POVEZANI ČLANCI:

Šefica Povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković potvrdila je jučer da će se povjerenstvo baviti i tim poslovanjem Agroproteinke. Istaknula je kako je ta tvrtka bila dužna obavijestiti povjerenstvo o sklopljenom poslu s Ministarstvom poljoprivrede. Obveza je, gledajući da je Grlić Radman postao ministar 2019., vrijedila od tada, no Agroproteinka to do danas nije učinila. 

Kako ne postoji zakonski rok za davanje takve obavijesti, istaknula je da će Povjerenstvo pričekati do kraja tjedna, a ukoliko je ne dobije, obratit će se nadležnom državnom odvjetništvu, najavila je Jozić-Ileković. 

Ministarstvo vanjskih poslova jučer je poručilo da Grlić Radman " transparentno ispunjava imovinsku karticu”, odnosno da je u njoj naveo udjele u vlasništvu Agroproteinke, kao i da “nije bilo namjere skrivanja isplata dividende, s ozbirom da je jasno naznačen udio ministra u toj obiteljskoj tvrtki”.

>> VIDEO Milanović komentirao optužbe Grabar Kitarović o ruskom uplitanju u predsjedničke izbore

Komentara 3

Avatar KalebJosua
KalebJosua
16:15 14.09.2023.

Povjerenstvo radi, mi ga plaćamo i tako oni rade i rade i rade. Ća bi trebo ova ministar , odrić se svega će prije ima i nasljedia jer je ministar!?

Avatar Asterix
Asterix
17:44 14.09.2023.

Pa plati poreznoga savjetnika a ne tražiti besplatne upute od povjerenstva. Bože sačuvaj. Ne zna ispuniti imovinsku karticu a zarađuje milijune i vodi diplomaciju.

PV
prcko.vita
16:30 14.09.2023.

Ministru 2.11 milijuna euradi, za njega je to tolika sića da nije se sjetio to ni upisat u imovinsku, a ti narode navali sada na parizer i jogurt, po sistemu ima se može se. E da, i nemoj zaboravit opet glasat za iste ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije