Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ PROTUZAKONITIH RADNJI

Potvrđena optužnica protiv službenice koja je Josipi Rimac pribavila stan

Josipa Rimac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
20.10.2016.
u 15:11

Uskok nije odustao od progona Ane Marije Radić koju terete da je pogodovala obitelji bivše kninske gradonačelnice pribavivši joj nekretnine vrijedne više od pola milijuna kuna

Županijski sud u Zagrebu u četvrtak je potvrdio optužnicu protiv bivše ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ane Marije Radić koju terete da je obitelji bivše kninske gradonačelnice, a na štetu državnog proračuna, pribavila nekretnine vrijedne više od 548 tisuća kuna.

Optužnica protiv Ane Marije Radić podignuta je 21. siječnja, a Uskok je tada izvijestio da je obustavio istragu protiv HDZ-ove saborske zastupnice i bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac i njezina supruga koje su sumnjičili za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti pri stjecanju stambenog prostora.

No, Uskok istodobno nije odustao od progona Ane Marije Radić koju terete da je pogodovala obitelji bivše kninske gradonačelnice pribavivši joj nekretnine vrijedne više od pola milijuna kuna.

Uskok je na svojoj internetskoj stranici tada objavio kako optuženu tereti da je od sredine 2008. do kraja 2009. protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi “poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2”.

Tužiteljstvo je objasnilo da je istragu protiv Josipe Rimac i njezina supruga obustavilo jer nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

>> Rimac dobila kaznu, Mostovac Kovačić 'čist ko suza', Merzel u sudskom postupku

Komentara 38

MA
Magnificus
15:25 20.10.2016.

kako može biti kriva ona koja je navodno nezakonito dala stan, ali ne i rimac koja ga je dobila?!?!? ili su obje krive, ili su obje nevine!!! sprdačina od pravne države!

DU
Deleted user
16:14 20.10.2016.

je li joj pribavila stan ili tri stana na kraju?

BU
budagigo
16:17 20.10.2016.

Navodno se priča da ratni zločin ne zastarjeva pa me zanima šta je sa stanovima i imovinom koju su uzurpirali i oteli opančari i kopitari sa "zvezdom petokrakom" na čelenki koji su se 1945g.sa srbijanskih i inih izvan hrvatskih i hrvatskih gudura i brda spustili u sela i gradove u hrvatskoj ,protjerivali i ubijali stanovništvo i otimali tuđe u kojemu sada žive oni i potomci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije