Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PROVJERENOM

Potresna priča trudnice iz Zagreba: 'Nisu vidjeli fetus i dali mi lijek koji se dobije nakon spontanog'

Foto: Nova TV
1/4
26.10.2023.
u 17:51

Specijalizantica koja ju je pregledala ustvrdila je kako se na UZV-u ne vidi fetus, zaključila da je trudnoća završena i dala joj injekciju kojom se potiče vraćanje maternice u prvobitan položaj

Trudnica koja je u dva tjedna dva puta morala proživljavati traumu gubitka nerođenog djeteta ispričala je svoju potresnu priču za Provjereno Nove TV o tome kako joj je specijalizantica zagrebačke Petrove bolnice dala pogrešnu procjenu da je došlo do prekida trudnoće. Za emisiju je progovorila sa svojim suprugom o tome kako joj je specijalizantica na početku trećeg mjeseca trudnoće dala lijek koji služi stezanju maternice nakon spontanog pobačaja.

Žena je nakon toga dobila krvarenje, zbog čega je završila na hitnom pregledu u Petrovoj bolnici. Specijalizantica koja ju je pregledala ustvrdila je kako se na UZV-u ne vidi fetus, zaključila da je trudnoća završena i dala joj injekciju kojom se potiče vraćanje maternice u prvobitan položaj, a navodno je sve učinila i bez supotpisa glavne liječnice. Dva tjedna nakon ostala je u šoku kada je došla na pregled.

- Ginekologica je problijedjela, okrenula mi je ekran, a ono moja beba u maternici, živa. Pustila je otkucaje srca, znači srčeko radi - ispričala je Maja Glazer Turčić, no već idući dan osjetila je bolove.

- U tom trenu se dogodilo to da smo ovaj put stvarno izgubili dijete - kazao je njen suprug Tomislav. 

POVEZANI ČLANCI:

- Mi ne bi htjeli da se nikome dogodi to što se nama dogodilo. Biti trudan i dva puta u dva tjedna imati spontani pobačaj, zapravo prvo imati spontani, pa vidjeti da ti je dijete živo i onda opet nakon toga izgubiti dijete… - ispričali su. 

>> VIDEO Tomašević: Namjeravamo sve ZET-ove autobuse zamijeniti električnima


 

Komentara 15

KA
kajbiti
19:31 26.10.2023.

Kako je specijalizantica mogla bez nadslužbe donijeti takvu odluku? Di je tu bio glavni liječnik? Nije to lijek koji se morao ženi dati hitno. Tu netko od starijih liječnika pere ruke i prebacuje odgovornost na specijalizanta. Nije li neki iskusniji liječnik trebao provjeriti rizičnu trudnoću i donijeti odluku?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
21:50 26.10.2023.

Da, točno, trebala je liječnica na specijalističkoj obuci u ovakvom slučaju kako je opisan uraditi hitnu konzultaciju s nadslužbom. A prije toga još jednom provijeriti snimku s rendgenologom.

RE
redalert
07:54 27.10.2023.

Previše pacijenata na premalo doktora. A Petrova je poznata bolnica - slučaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije